Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Sokkolóan egyszerű: hajhullás ellen tápláld ezzel a hajhagymákat!

Sokkolóan egyszerű: hajhullás ellen tápláld ezzel a hajhagymákat!

A szuperélelmiszerek olyan táplálékok, amelyek a szervezet számára hasznos tápanyagok sokaságát tartalmazzák. A hajhagymák számára különösen fontosak ezek az élelmiszerek és korántsem különleges ételekről van szó! Pár száz éve még az emberek mindennapi étrendjének alapjai voltak azok a táplálékok, amelyek a dús és erős hajszálak növekedéséhez szükséges összes tápanyagot biztosítják.

A hajhullás okai

A hajhullás sok esetben a szervezet segélykiáltása. Azt üzeni: vedd már észre, hogy teljesen kihasználod az erőforrásaidat és komoly változásra van szükség! A hajhullás okai vitaminhiányra vezethetők vissza a legtöbb esetben, ennek kialakulását azonban a helytelen táplálkozás mellett a tartós stressz, különböző betegségek, gyógyszeres kezelés, fokozott fizikai vagy szellemi erőfeszítés is okozhatja.

A hajhullás kezelése összetett feladat: a hajnövekedéshez szükséges tápanyagok biztosításához sok esetben nem elég a hajhullás elleni kapszulák szedése. A megfelelő mennyiségű pihenés, a kevesebb idegeskedés, több mozgás és levegőzés mellett az egészséges táplálkozás és a hajhagymákat tápláló hajápolási szokások kialakítása a legfontosabb.

Vitaminok hajhullásra közvetlenül: a gyógynövénykivonatok a fejbőrön át táplálják a hajhagymákat

Az egészséges táplálkozás, levegőzés, testmozgás és pihenés mellett a hajhullás ellen nőknek és férfiaknak is ajánlott a fejbőrön át közvetlenül a hajhagymákra ható hajhullás elleni szerek használata.

A hajszálak megerősítésének egyik legtermészetesebb módja a hajhullás elleni gyógynövények alkalmazása főzetek, pakolások, hajszeszek formájában. A haj megerősítésére évszázadok óta ismert a csalánfőzet jótékony hatása. A torma- vagy a rozmaringkivonat a fejbőr vérkeringésének élénkítése révén segíti, hogy a vérből a hajhagymák minél több tápanyaghoz jussanak. A diófalevél kivonat erősíti a hajszálakat és nyugtatja a fejbőrt, a mezei zsúrló és a bojtorján pedig magas kovasav-, illetve szilíciumtartalma révén segíti a haj megerősítését.

A hajhullás elleni samponok, cseppek, szérumok gazdag tápanyagforrások

Hogyan hatnak a gyógynövények? A szakszerűen összeállított, jó minőségű gyógynövénykeverékek tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyekre a hajhagymáknak szüksége van. A gyógynövénykivonatok a fejbőrön át felszívódva, pontosan a hajhagymákra hatnak. Fontos azonban, hogy a hajhullás kezelésére olyan gyógynövénykészítményt válasszunk, amely a megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a fejbőr keringését élénkítő, a bőr természetes védőrétegét helyreállító és a hajhagymákat tápláló növényi kivonatokat.

A VARGA cseppek természetes gyógynövényeinek sokasága a speciális gyártási eljárásnak köszönhetően magas koncentrációban tartalmazza a hajhagymák működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, mikroelemeket és aminosavakat. Amíg a köles, a búzakorpa és a búzacsíra fogyasztása a szervezet egészét erősíti, addig a VARGA hajerősítő és hajhullás elleni cseppek közvetlenül a hajhagymáknál felszívódva biztosítják, hogy az egészséges hajnövekedéshez szükséges tápanyagok rögtön hasznosuljanak.

A VARGA hajcseppek a változókori hajhullás ellen is sikerrel veszik fel a harcot, férfias típusú kopaszodás esetén pedig a még életképes, de meggyengült hajhagymáknak adnak új lendületet. A VARGA hajhullás elleni samponok a hajerősítő gyógynövények és a koffein erejével egészítik ki a hajcseppek hatásait.

Hajhullásra vitamin: mire van szüksége a hajhagymáknak?

Az egészséges hajnövekedéshez nemcsak vitaminokra, hanem a fehérjéket alkotó aminosavakra, mikroelemekre, ásványi anyagokra is szüksége van a szervezetnek. A legfontosabbak ezek közül a B-vitaminok, a H-vitamin vagy biotin, a folsav, az E-vitamin, a cink, a réz, a szelén, a szilícium és a vas. A hajszálak 10 %-ban vízből, 90 %-ban pedig egy elszarusodott fehérjéből, a keratinból állnak. Az erős és rugalmas hajszálak termeléséhez fontos, hogy a hajhagymák a fehérjéket felépítő aminosavakhoz is hozzájussanak. A hónapokon át szedett hajhullás elleni kapszula hatástalan is lehet, ha nem tartalmaz aminosavakat és a szervezet más forrásból sem jut hozzá elég fehérjéhez. A hajhullás elleni vitamin készítmények szedése mellett érdemes tehát arra is figyelni, hogy a táplálkozásunkkal minden rendben legyen.

A legegyszerűbb természetes megoldás: két szuperélelmiszer hajhullás ellen

A haj állapota különösen érzékenyen jelzi a szervezet vitaminraktárainak lemerülését. Ennek oka az, hogy a hajszálak folyamatos termeléséhez a hajhagymáknak rengeteg különböző vitaminra, mikro- és makroelemekre, illetve aminosavakra is szüksége van. Hogyan tudjuk a hajhagymák számára fontos összes tápanyagot természetes forrásból biztosítani? Kevesen gondolnák, hogy a legalapvetőbb élelmiszerekkel, amelyeket évezredeken keresztül nap mint nap fogyasztottak elődeink. Vezessük be újra a teljes kiőrlésű búzát, búzacsírát, búzakorpát és a kölest étrendünkbe!

Finomított búzalisztből készült péksüteményeket a legtöbben mindennap eszünk, ezekből azonban a búzaszemben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok nagyrészt hiányoznak. A búzaszemből ugyanis eltávolítják a csírát, a héját és a héja alatti részt is ahhoz, hogy végül finom fehérlisztet őröljenek belőle. A tápanyagok pedig pontosan a héjban, a csírában és a héj alatti részben vannak. Amíg nem terjedt el a nagyüzemi sütőiparban a fehérliszt használata, addig az ételek teljes kiőrlésű szemekből készültek, nagyon gyakori volt például a különböző gabonaszem töretekből készült kásák fogyasztása. Ezeknek a tápértéke sokkal kedvezőbb volt az emberi szervezet számára a fehérlisztből készült élelmiszereknél. Búzaszemet ma már ritkán ropogtatunk, de kölest, búzacsírát és búzakorpát nem nehéz beszerezni.

A búzacsíra és a búzakorpa gazdag B-vitaminokban, E-vitaminban, sok cinket, rezet, vasat, valamint mangánt és magnéziumot is tartalmaz. Rosttartalmuk is igen magas, arról nem is beszélve, hogy a finomlisztből készült élelmiszerekhez képest fehérjetartalmuk is jelentős. A köles az emberi szervezet számára legfontosabb aminosavakat tartalmazó, teljes értékű gabona. Magas kovasavtartalma miatt a hajszálak rugalmasságát, erős szerkezetét biztosító szilícium kiváló forrása, de kalcium-, magnézium, vas-, foszfor-, B-vitamin és E-vitamin tartalma is kiemelkedő.

Hogyan hasznosulnak a szervezetben a hajhullás elleni vitaminok?

A hajhullás elleni kapszulák hatóanyagai az emésztőrendszeren át az egész szervezetben felszívódnak, csak kisebb részük jut el a hajhagymákhoz. Szedésük némelyeknél gyomorpanaszokat is okozhat, a B-vitamin pótlás során pedig sokaknál fokozott éhségérzet jelentkezik. Az egészséges étrend kialakítása mellett a vitaminkészítmények mellékhatásainak elkerülésére és a tápanyagok jobb felszívódásának elősegítésére megoldást jelent a hajhagymák közvetlen, fejbőrön át történő táplálása.

Az egyes vitaminok és ásványi anyagok hatása kiegészíti egymást, támogatják egymás hasznosulását. Azok a hajhullás elleni vitamin készítmények, amelyek csak bizonyos vitaminokat vagy egy-egy ásványi anyagot tartalmaznak, nem mindig képesek a megfelelő hatást kifejteni. A teljes értékű élelmiszerekben megtalálható vitaminok, ásványi anyagok és mikroelemek sokasága ezzel szemben természetes módon segíti egymás hasznosulását. A fejbőrön át ható gyógynövénykészítmények hatékonyságát is befolyásolja, hogy mely gyógynövényeket milyen mennyiségben tartalmaznak, hiszen a hajhagymák munkájának támogatásához sokféle vitaminra és ásványi anyagra van szükség.

Széchenyi 2020