Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989

Lábápolás

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Lábápolás otthon

Az ápolt megjelenés része a lábfej egészségének megőrzése is. A testápolás fontossága nyáron még inkább előtérbe kerül, hiszen a jó idő beköszöntével a pulóver és a hosszúnadrág, sőt, a zokni és a cipő sem takar már kényelmesen. Bizony, a nagy melegben előbb-utóbb a lábfej is nyilvánosságra kerül és a nyitott szandálokban a bőrkeményedések, sarokrepedések, elhanyagolt körmök nem mutatnak túl jól.

Persze sokaknak se kedve, se ideje, se pénze nincs arra, hogy havi rendszerességgel a pedikűrösnél üldögéljenek. Egy kis odafigyeléssel és a VARGA lábápolási termékek segítségével azonban naponta néhány perc kell csak ahhoz, hogy a fáradt lábak megkönnyebbüljenek, a bőr pedig a lábfejeken is szép és egészséges legyen.

A lábfej ápolásához nem kell feltétlenül profi pedikűr. A bőr repedezettségét csökkentő VARGA Lábspray és az elnehezült lábakat élénkítő VARGA Lábápoló Spray rendszeres használata megszépíti és felfrissíti az igénybevett lábakat is!

Bár a VARGA lábápolási termékek alkalmazása naponta csak pár percet igényel, hetente egy-két alkalommal érdemes egy kényeztető lábfürdőt is beiktatni annak érdekében, hogy az elhalt hámsejtek eltávolítása könnyebb legyen.

15 perces házi pedikűr otthon 3+1 lépésben

  1. 10 perc lábáztatás. Ez a leginkább időigényes rész, de pihenésnek is megteszi! A meleg víz ellazítja az egész napos álldogálástól, gyaloglástól, cipeléstől elnehezült lábakat és egy kis lassításra készteti az embert. A vízbe lehet egy kis citrom vagy levendula illóolajat is csepegtetni, aromájuk nemcsak a testet, hanem a lelket is ellazítja!
  2. A bőrkeményedéses részekről az elhalt hámsejtek eltávolítása. A hosszas reszelgetéssel járó házi pedikűr helyett a jól kiáztatott lábfej alapos bőrradírozása is szépen leszedi az elhalt hámsejteket. Lábáztatás után a bőr annyira felpuhul, hogy nem lesz szükség reszelőre, egy sima habkő vagy kefe, de ha nincs más otthon, akár egy keményebb, durvább felületű frottírtörölköző is jó szolgálatot tehet.
  3. Néhány fújás a lábfejre a bőrpuhító, a sarok repedezettségét csökkentő, a bőr megújulását elősegítő VARGA Lábspray-vel – és kész is a házi lábápolás!

A VARGA Lábspray összetevői közül a bőrpuhító és gyulladáscsökkentő hatású körömvirág és kamilla kivonat mellett a magas C-vitamin és flavonoid tartalmú csipkebogyó kivonat is elősegíti a bőr megújulását, a hámsérülések helyreállítását, a bőr ellenálló képességének növelését. A tormakivonat a helyi keringés élénkítése révén erősíti a bőr saját regenerációs képességét, a borsmenta és a somkóró kivonat pedig nemcsak felfrissíti a megfáradt lábat, de a keringés serkentéséhez is hozzájárul. A 15 válogatott gyógynövény gomba és baktérium ellenes, izzadásgátló, keringésfokozó, összehúzó és bőrpuhító tulajdonságainak köszönhetően segíti a bőr szépségének és egészségének helyreállítását.

+1!      A napi lábápolás részeként a megterhelő álldogálás, fizikai munka vagy edzés miatt elnehezült lábakat is érdemes a VARGA Lábápoló Spray segítségével néhány másodperc alatt felfrissíteni. A helyi keringést élénkítő hatású csalán- és mustármag kivonatnak köszönhetően a fájdalom enyhül, a fáradt lábak pedig újra felpezsdülnek!

Az ápolt lábhoz egészséges köröm és jó illat tartozik!

Az ápolt láb része természetesen a szépen levágott köröm is, ezt is könnyebb lábáztatás után elintézni, amikor a köröm puhább a szokásosnál. A házi pedikűr a drogériákban is kapható éles bőrollókkal, pengékkel azonban veszélyes is lehet: a levágott bőrkeményedések nyomán a bőrfelszín sokszor egyenetlen, sérülékeny, érzékeny, akár sebes is marad – egészen addig, amíg a bőrkeményedés ugyanúgy, ugyanott újra kialakul. Az egyszeri drasztikus beavatkozásnál sokkal célravezetőbb a rendszeres, de kíméletes otthoni lábápolás. A természetes növényi kivonatok sokaságát tartalmazó VARGA lábápoló termékek ebben segítenek!

Nyáron is fontos a jól szellőző, természetes anyagból készült cipő viselése, hiszen a nagy melegben jobban izzad a láb. A VARGA Lábspray természetes izzadásgátló növényi összetevői nemcsak a repedező sarkakat regenerálják, de a lábizzadás elleni küzdelemben is hatékonyak. A spray rendszeres használata a lábszagot is megszünteti!

 

Széchenyi 2020