Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989

Varga Lábspray – Lábfrissítő készítmény lábszag ellen

(41 vásárlói értékelés)

2390 Ft

A lábápolás egyik legfontosabb kelléke! Nem csak elfedi a szagokat!

A gyógynövényes hatóanyagok:

 • Csökkentik a lábizzadást és megszüntetik a kellemetlen lábszagot.
 • Segítik a bőr regenerálódását és ápolják, puhává teszik az igénybe vett bőrt.
 • Nem csak elfedik a szagokat, hanem meggátolják azok kialakulását.

A 100%-ban természetes alapú gyógynövényes és mentolos lábfrissítő spray alkalmazása kellemes hűsítő, frissítő érzetet kelt és egyedülálló komfortérzetet biztosít az egész lábfejnek.


50 ml

Tipp: A Varga Lábápoló Spray segítséget nyújthat a visszér ellen folytatott harcban!

VARGA Lábspray – lábfrissítő készítmény lábszag ellen – nemcsak elfedi, meg is szünteti a lábszagot!

A láb fokozott izzadása miatt kialakuló kínos lábszagról sokan igyekeznek tudomást sem venni, míg mások inkább le sem veszik cipőjüket vagy éppen ellenkezőleg, kerülik a zárt lábbelik viselését. Pedig az erős lábszag ellen nem a probléma hárítása vagy az egész napos cipőviselés az egyetlen megoldás! A VARGA Lábspray nemcsak elfedi, hanem meg is szünteti a lábszagot, ez pedig pontosan az a segítség, amire az érintettek legjobban vágynak!

Az erős lábszag okai

A cipő levételekor jelentkező kellemetlen szag leggyakoribb oka a láb fokozott izzadása miatt kialakuló meleg, nedves környezetben a bőrön természetes módon is jelen lévő baktériumok, illetve gombák elszaporodása.

Miért izzad a láb?

Fontos leszögezni, hogy a lábizzadás nem szégyellnivaló, hanem természetes jelenség. Bizonyos mértékig mindenkinek a lába izzad, hiszen a verejtékezés a testhőmérséklet szabályozására szolgál. Ha a lábaknak melege van, az izzadás révén leadják a hőt és lehűl a hőmérsékletük. Probléma akkor van ebből, ha a verejtékezés fokozottan jelentkezik és a cipő levételekor rövid időn belül kínos szagok kezdenek terjengeni a lábak tájékáról. Kis odafigyeléssel és a VARGA Lábspray segítségével azonban nemcsak a szag, hanem kiváltó oka, a lábizzadás mértéke is enyhíthető!

A lábizzadás leggyakoribb okai közé tartozik:

 • a fokozott verejtékezéssel járó fizikai munka, sport, edzés,
 • a lábak egész napos, sok álldogálással, járkálással járó igénybevétele,
 • nyári melegben vagy fűtött szobában zárt cipő egész napos viselése,
 • szintetikus anyagokból, műbőrből készült lábbelik naphosszat tartó viselése,
 • rosszul szellőző, részben vagy egészben nejlon anyagból készült zoknik használata
 • a lábfej vagy a körmök gombás fertőzése.

A lábizzadás a férfiakat sokkal inkább érinti, mint a nőket. Ennek oka, hogy a férfiaknak több verejtékmirigye van, mint a nőknek, illetve több férfi végez jelentős testi erőfeszítéssel járó fizikai munkát vagy testedzést, mint nő. Ritkán hangoztatott, ugyanakkor fontos szempont az is, hogy az edző- és munkacipők általában szintetikus anyagokból készülnek és nem szellőzik bennük megfelelően az igénybevett láb.

Azok, akik az átlagosnál izgulékonyabbak és sokat szoronganak, gyakran tapasztalják, hogy stresszhelyezetekben jobban izzad a tenyerük. Ugyanezekben az élethelyzetekben a lábak izzadása is fokozódhat, csak a cipőben ez kevésbé feltűnő, mint a tenyér esetén, a kialakuló lábszagnak viszont a talpon termelődő verejték jó táptalajt jelent.

A fokozott verejtékezés anyagcsere betegségek, hormonális elváltozások tünete is lehet, de bizonyos gyógyszerek szedése mellett is jelentkezhet ez a panasz. A hormonális vagy anyagcsere problémák, esetleg gyógyszerszedés következtében kialakuló intenzív izzadás ugyanakkor jellemzően nemcsak a talpon, hanem testszerte, illetve a verejtékmirigyekkel különösen ellátott testrészeken jelentkezik.

A legtöbb verejtékmirigy a tenyéren, a talpon és a hónaljban található. A friss verejték alapvetően színtelen és szagtalan, de a hónaljban, illetve a cipőbe zárt talpakon termelődő izzadtságnak a ruhával, zoknival érintkezve csípős, maradandó szaga alakul ki, ha valaki jobban izzad a szokásosnál.

A fokozott izzadás miatt kialakuló meleg, nedves környezet kedvez a bőrön természetes módon jelen lévő baktériumok elszaporodásának és lábgomba kialakulását is elősegítheti. Az erős lábszag oka lehet a lábujjak között vagy a körmökön kifejlődő gombás fertőzés és az izzadtságban tenyésző baktériumok jelenléte is. A zárt, szintetikus anyagból készült cipők és nejlon zoknik viselésekor a lábfej túlságosan felmelegszik, hiszen ezek az anyagok akadályozzák a levegő szabad áramlását. A nem szellőző közegben azonban a verejték nem képes elpárologni, így a lábfej még jobban felhevül, ami még intenzívebb izzadáshoz vezet, hiszen a szervezet így próbál megszabadulni a felesleges hőtől.

Mindennapi praktikák és VARGA Lábspray lábizzadás, lábszag ellen

A lábszag ellen házilag a lábfej gyakori mosásával, megfelelően szellőző, természetes anyagokból készült cipők viselésével, váltócipő, illetve pamutzokni hordásával lehet legegyszerűbben védekezni. Lábmosás után fontos a lábujjak közének alapos megtörlése, szárítása, mert a nedves bőrredőkben a bőrön egyébként is jelen lévő gombák elszaporodhatnak. A gombásodás megelőzését, a bőr szárítását, az izzadás enyhítését segítheti a tisztára mosott láb rendszeres hintőporozása is.

A lábszag kezelése már az alábbi néhány lábápolási tanács betartásával is eredményes lehet:

 • Az izzadásra hajlamos lábfejet szükség esetén naponta többször meg kell mosni és utána alaposan megtörölni, megszárítani.
 • Jól szellőző, természetes anyagból, bőrből vagy vászonból készült cipő viselése javasolt.
 • A tiszta pamutból készült zoknik elvezetik a nedvességet és biztosítják a láb szellőzését.
 • Az egész nap használt cipőket és zoknikat minél gyakrabban cserélni kell.
 • Egész napos, zárt térben, melegben végzett munka esetén jól szellőző váltócipő viselése javasolt.
 • Az intenzív testmozgás, fizikai munka közben a verejtékezés fokozódik, így az edző- és munkacipők szellőzésére különös figyelmet kell fordítani.

A jól ápolt lábfej nemcsak szép, de egészséges is!

A lábfej ápolására nem sokan fordítanak időt, pedig az egész napos cipőviselés, álldogálás nagyon megviseli a bőrt. A rosszul szellőző cipőkben és zoknikban kialakuló nedves környezetben a bőr megújulási képessége csökken, így a bőrkeményedések, hámlások, berepedezések, körömproblémák nem képesek begyógyulni. A lábszagot ráadásul a repedezett, bőrkeményedéses lábujjakról, kemény sarokról nagyobb mennyiségben leváló hámsejtek bomlása a verejtékben tovább fokozhatja.

A VARGA Lábspray elősegíti a láb bőrének megújulását, a hámsérülések gyógyulását, a sarok repedezettségének enyhítését. Az ép, puha bőrfelszín helyreállítása csökkenti a bomló hámsejtek mennyiségét, így hozzájárul a lábszag megszüntetéséhez is!

Lábszag elleni szerek

Annak, akinek a lába nagyobb igénybevételnek van kitéve, vagy jobban izzad a szokásosnál, több figyelmet kell fordítani a mindennapi lábápolásra. Az egész napos munkavégzés közben azonban legtöbbször nincs alkalom a lábmosásra, általában csak este nyílik erre lehetőség. Addigra viszont nemcsak a zokni, de a naponta viselt cipő is átveszi a kellemetlen szagot és kialakul az az ördögi kör, ami miatt sokan úgy gondolják, hogy együtt kell élniük ezzel a problémával.

A lábszag elleni szerek többsége nem is a fokozott lábizzadást igyekszik megszüntetni, hanem a cipőbe fújva a szagok elfedésére törekszik inkább, több-kevesebb sikerrel. Pedig a lábszag ellen a valódi megoldás nem annak kellemesebb szaggal történő helyettesítése, hanem a probléma okának megszüntetése. A valóban hatékony lábszag elleni szerek ezért a lábizzadás csökkentésében segítenek.

A lábszag elleni szerek alkalmazásakor érdemes olyan terméket választani, amelyet nem a cipőbe, hanem közvetlenül a lábra kell fújni – a használat módja ugyanis már sokat elárul arról, hogy a szer a cipő vagy a láb szagára hat!

A cipőbe fújható szerekkel ellentétben a VARGA Lábspray nem csak a kellemetlen szagok elfedésére szolgál!

A VARGA Lábspray természetes növényi kivonatok sokaságával segíti az izzadás csökkentését, a talp, a lábujjak és a sarok megkeményedett, berepedező bőrének megújítását, a lábfejek felfrissítését és a lábszag megszüntetését.

Összetevői közül a zsálya és a tölgyfakéreg kivonat ismert leginkább izzadásgátló hatásáról, míg a tormakivonat és a somkóró kivonat a helyi keringés élénkítése révén segítik a lábfej regenerációját. A borsmentakivonat hűsítő tulajdonságainak köszönhetően az egész napos igénybevételt követően felfrissíti a lábat.

Az orbáncfű-, a komló-, a borsmenta- és a csalánkivonat a bőr pórusait összehúzó tulajdonságai révén segíti a lábizzadás enyhítését, de a csalánkivonat bőrgombásodás ellen is jótékony hatással bír.

A VARGA Lábspray mindössze egy heti rendszeres használat után megszünteti a lábszagot, ezt követően pedig elég hetente egyszer, intenzív igénybevétel esetén hetente kétszer használni ahhoz, hogy a láb ápolt és szagtalan maradjon a továbbiakban is.

A VARGA Lábspray ugyanakkor nem csak a lábizzadás és a lábszag ellen nyújt segítséget!

A mindennapos lábápolás részeként elősegíti a lábfej regenerációját, enyhíti a sarok repedezettségét és gyorsítja a hámsérülések gyógyulását. Pórusösszehúzó, baktériumellenes, gombaellenes és izzadásgátló természetes összetevőin kívül számos tápláló növényi kivonattal segíti az egész napos álldogálástól, cipőviseléstől és izzadástól megviselt bőr megújulását. A kamilla és a körömvirág kivonat gyulladáscsökkentő, bőrpuhító tulajdonságainak köszönhetően számos bőrápoló kozmetikum kedvelt összetevője, a csipkebogyó kivonat pedig magas flavonoid tartalmával a bőr ellenálló képességének növelését támogatja. A VARGA Lábspray tiszta növényi összetevői bőrirritáció nélkül, a lehető legegyszerűbb módon biztosítják, hogy lábfeje szagtalan, bőre pedig újra puha, rugalmas és fiatalos legyen!

Az összetevők megtekintéséhez kattintson ide

INGREDIENTS: AQUA, ALCOHOL, MENTHOL, COCHLEARIA ARMORACIA ROOT EXTRACT, SYMPHYTUM OFFICINALE ROOT EXTRACT, URTICA DIOICA ROOT EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT, URTICA DIOICA LEAF EXTRACT, MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT, JUGLANS REGIA LEAF EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, HUMULUS LUPULUS FLOWER EXTRACT, MELILOTUS OFFICINALIS EXTRACT, QUERCUS ROBUR BARK EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, AGRIMONIA EUPATORIA EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, FOENICULUM VULGARE FRUIT EXTRACT, TARAXACUM OFFICINALE ROOT EXTRACT, ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT, ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT, PLANTAGO LANCEOLATA EXTRACT, EQUISETUM ARVENESE STEM EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, THYMUS VULGARIS EXTRACT, BETULA ALBA LEAF EXTRACT

Varga Lábspray – Lábfrissítő készítmény lábszag ellen termékről 41 értékelés

 1. Dóra

  Segített pàromnak a munkavédelmi cipő által okozott kellemetlenségek enyhítésében. Könnyedebb a texturája, mint egy lábdeonal. Pozitív a tapasztalatunk.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Széchenyi 2020