Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
10 érv a koffeines sampon mellett az erősebb hajszálakért!

10 érv a koffeines sampon mellett az erősebb hajszálakért!

A kávé világszerte elterjedt, erőt és energiát adó ital. A koffeines samponok is egyre népszerűbbek, nem véletlenül: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a koffein a fejbőrön át felszívódva a hajhagymáknak is új lendületet ad.

Miért jó a koffeines sampon?

A kávé legfontosabb hatóanyaga, a koffein arra készteti a szervezetet, hogy összekapja magát és sikeresen teljesítse feladatait – hatása alól pedig nem képesek kivonni magukat még a hajhagymák sem! A teljesség igénye nélkül 10 érvet szedtünk össze, amelyek miatt érdemes a koffeines samponokat kipróbálni.

  1. Egy csésze kávé energiát ad a testnek és a léleknek, a koffein pedig nemcsak a kimerült szervezetet, hanem a megfáradt hajhagymákat is képes újraindítani.
  2. Vizsgálatok szerint a koffein külsőleg, a fejbőrön alkalmazva csökkenti annak kiszáradását, így védve a hajhagymákat a külső környezetből érkező káros hatásoktól. A fejbőr kiszáradását okozhatja a túl gyakori hajfestés vagy egyéb vegyszeres beavatkozás, a magas hőfokon végzett hajformázás vagy a különböző hajfixáló termékek túlzott használata, de a nagyvárosok levegőjéből származó szennyeződések sem tesznek jót a bőrnek. A kiszáradt fejbőr nem képes többé védelmi funkcióját betölteni, a hajszálak sérülékenyebbé, gyakran töredezetté válnak. A fejbőr kiszáradásának megelőzése tehát a hajszálak egészségének, épségének megőrzését segíti elő.
  3. Hajmosáskor a samponok koffeintartalma néhány perc alatt felszívódik a hajtüszőkön keresztül.
  4. A samponokban található koffein a sejtek anyagcseréjének élénkítése révén támogatja a hajnövekedést. Önmagában a koffeines samponok használatától persze nem nő oroszlánsörénye mindenkinek, de a VARGA Gyógynövényes Koffein Sampon rendszeres használata erősíti és kiegészíti a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek hatásait.
  5. A ritkuló haj megerősítésére ajánlott legjobb samponok a koffein mellett a fejbőr keringését élénkítő növényi kivonatokat is tartalmaznak. A hajszálerekben keringő friss vérből a hajhagymák a működésükhöz szükséges alapvető tápanyagokhoz jutnak hozzá.
  6. A koffein természetes anyag, nemcsak a kávéban, hanem picit módosult formában a teában, a kóladióban, sőt a kakaóbabban is megtalálható. Nem véletlen, hogy egy vizsga, illetve egy nehéz szellemi vagy fizikai feladat megoldása előtt sokan kávét, teát, kólát vagy csokit fogyasztanak! A koffein a test minden porcikájának energiát ad, a szívnek, az agynak, az izmoknak és a hajhagymáknak is!
  7. A koffein hatásai közismertek, nem okoznak kellemetlen meglepetést. A kávét évszázadok óta isszák az emberek teljesítményük, hangulatuk javítására.
  8. Vannak, akik nem szeretik a kávét, felgyorsul tőle a szívverésük, fogyasztása után nem érzik jól magukat. A fejbőrön át felszívódó koffein kivonattól azonban nem kell tartaniuk, a koffeines samponok energizáló tulajdonságai észrevétlenül érvényesülnek!
  9. Akik viszont szeretik a kávét, gyakran főznek is otthon. A megmaradó kávézaccból hajmosás előtt lehet házilag is koffeines hajpakolást készíteni. A lefőtt kávé után megmaradó zaccot hajhossztól függően néhány kanál olíva- vagy kókuszolajjal érdemes elkeverni és már kész is van a tökéletes otthoni hajpakolás. Utána azonban nagyon alapos hajmosásra lesz szükség, akkor fogjunk hozzá, ha a szokásosnál picit több időnk és kedvünk van a hajápolással bíbelődni!
  10. A hajhullás elleni kezelések kiegészítésére ajánlott koffeines samponok a legtöbb esetben számos más, a fejbőr egyensúlyát helyreállító, a hajszálak szerkezetét erősítő, a hajnövekedést serkentő összetevőket is tartalmaznak.

Varga Koffein Sampon

A VARGA Gyógynövényes koffein sampon a koffein mellett 15-féle gyógynövény kivonattal és a normál hajnövekedéshez elengedhetetlen B5-vitamint képző pantenollal is segíti, hogy a haj nemcsak tiszta és ápolt, de fényes és erős is legyen. A VARGA Gyógynövényes koffein samponban található gyógynövény kivonatok az egészséges hajnövekedéshez nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaznak, erősítik a hajszálak szerkezetét, tartást adnak a hajnak. A torma-, a borsmenta és a somkóró kivonat élénkíti a fejbőr hajszálereinek keringését, a friss vérből pedig a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, így erősebb és egészségesebb hajszálakat képesek növeszteni. A mezei zsurló és a csalánkivonat magas kovasav tartalmának köszönhetően a hajszálak számára az egyik legjobb szilíciumforrás. Ez az ásványi anyag felelős a hajszálak szerkezetének épségéért, amely a haj tartását adja. A nyírfalevél kivonat csakúgy, mint a diólevél forrázat a népi gyógyászatból ismert hajerősítő, korpásodás és hajhullás elleni szer. A fejbőr egyensúlyának helyreállításáról a VARGA Gyógynövényes Koffein Samponban található gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó, bőrvédő és bőrnyugtató tulajdonságokkal rendelkező gyógynövények gondoskodnak. A koffein kivonat támogatja a hajnövekedést és megerősíti a fejbőr hajhagymákat védő funkcióját a káros külső környezeti hatásokkal szemben.

Ahogy a magas gyógynövény tartalmú samponok általában, úgy a VARGA Gyógynövényes koffein sampon is picit szárítja a hajat. Zsíros hajra alkalmazása éppen ezért ideális, a száraz hajvégekre azonban hajmosás után ajánlott a VARGA Gyógynövényes hajbalzsam használata annak érdekében, hogy a haj tartása megmaradjon és a hajvégek szépen egymáshoz simuljanak.

A hajszálak ritkulása, elvékonyodása, töredezése ellen ajánlott VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek alkalmazása mellett a normál hajápolási rutin részeként a VARGA Gyógynövényes Koffein Sampon és a VARGA Gyógynövényes Hajbalzsam biztosítja legjobban, hogy a meggyengült hajhagymák újra erejük teljében működjenek!

 

 

 

Széchenyi 2020