Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Gyors hajnövesztés a dúsabb haj eléréséhez?

Gyors hajnövesztés a dúsabb haj eléréséhez?

Hogy lehetne egy kicsit dúsabb a hajam? A nők jelentős részének ismerős ez a kérdés, de a kopaszodással küzdő férfiak agyán is átsuhan időnként ez a gondolat. Sehogy – gondolják egy páran, mások pedig bevált hajnövesztő szerek, hajnövesztő tippek után kutatva vásárolják meg a samponok, szérumok sokaságát, annak reményében, hogy valamelyik majd csak beválik. Kipróbálhatod a hajnövesztő tippek sokaságát, de vajon gyorsabban fog nőni a hajad?

Valójában mi a legjobb hajnövesztő sampon? Mennyire lehetséges a hajnövekedés serkentése és a gyors hajnövesztés?

A haj növekedését befolyásoló genetikai és életmódbeli tényezők

A haj növekedésének üteme genetikailag meghatározott örökségünk, egyénenként változhat. Összességében a hajszálak átlagosan 1 cm-t nőnek havonta. Van, akinek ez ennél lassabb folyamat, és van, akinek gyorsabban nő a haja. Nyáron, amikor a szervezet vitaminraktárai tele vannak, lehetőséget adnak, hogy picit gyorsabban nőjön a hajad. Télen, illetve kora tavasszal, lemerül a szervezet energiaszintje, ami a hajnövekedésre is hatással van. A frizura sem áll olyan jól, a hajkorona is sokszor láthatóan elvékonyodik.

Az évtizedek során sokak szervezetében kialakulnak olyan hormonális vagy egyéb elváltozások, amelyek a haj tartásának meggyengülését és hajhullást okozhatnak. Ha a hajhagymák nem jutnak hozzá a működésükhöz szükséges tápanyagokhoz, gyengébb és kevesebb hajszálat növesztenek. A kopaszodás oka lehet ugyanakkor hosszan tartó stressz, vashiány, valamilyen krónikus, gyulladásos betegség vagy gyógyszeres kezelések is. Hogyan segíthetjük a hajat, mi ilyenkor a legmegfelelőbb hajápolás?

A gyors hajnövesztés helyett inkább kezdjük a gyökereknél

Sok nő azért érzi úgy, hogy lassan nő a haja, vagy elérhetetlen számára a hosszú haj, mert a sérült hajvégek egy bizonyos hossz elérése után egyszerűen letöredeznek. A túl gyakori festés vagy hajformázás miatt sérül a haj, kiszárítja a hajszálakat, és a további vegyszeres kezelések, vagy hajegyenesítés, hajsütés hatására külső védőrétegük felrepedezik. A haj ilyenkor fakóvá válik és töredezni kezd. A haj megfogyatkozásának okozója lehet ugyanakkor a fejbőr megbetegedése is: a viszkető, száraz vagy éppen zsíros, korpás, gyulladt fejbőrben a hajszálak is sokkal sérülékenyebbé válnak, könnyebben kihullanak.

A gyors hajnövesztő közeg, az egészséges fejbőr. Az igazán hatásos hajnövesztő, az egészséges hajhagyma

Az egészséges hajnövekedéshez ép fejbőrre, a hajhagymák működéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak pótlására, és tudatos, a hajszálak szerkezetének épségét óvó hajápolásra van szükség. A jó hír az, hogy bár a hajnövekedés genetikailag meghatározott mértékét a legjobb hajnövesztő szérum hatása sem változtatja meg, a hajhagymák tápanyag ellátásának, a hajszálak és a fejbőr egészségének helyreállításával ki lehet belőle hozni az egyéni adottságoktól függő maximumot!

A legjobb hajnövesztés, az egészséges hajnövekedés

A rugalmas és erős haj helyreállításáért folytatott küzdelemben a cél nem a gyors hajnövesztés, hanem a hajhullás megállítása, a meggyengült hajszálak szerkezetének megerősítése, azaz az örökölt adottságoktól függő egészséges hajnövekedés támogatása lehet.

Amennyiben a hajhullás oka valamilyen betegség, tápanyaghiányos állapot, hormonális elváltozás, gyógyszeres kezelés vagy a fejbőr megbetegedése, a kiváltó okokat kezelni kell. A hajhagymák tápanyag ellátottságának javítása azonban az esetek nagy részében jelentős mértékben járulhat hozzá a kopaszodás mértékének csökkentéséhez és az erős, rugalmas hajszálak termelődéséhez. A hajnövekedési zavarok és a hajszálak elvékonyodásának oka leggyakrabban a hajhagymák megújulási ciklusainak, működésének gyengülése.

Tippek, kísérletezgetések helyett inkább a gyógynövények erejével segítsük a fejbőrt és a hajhagymákat

A VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppekben található 19, illetve 21 gyógynövény kivonat az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmazza. A hajszálak megerősítésére a népi gyógyászatban hajöblítő főzet vagy hajpakolás formájában is használt csalán, mezei zsurló és bojtorján magas szilícium tartalmának köszönheti jótékony hatását. A VARGA hajcseppekben található rozmaring-, borsmenta és zsályakivonat serkenti a fejbőr vérkeringését, így segítve a hajhagymák tápanyag felvételét. A nyírfalevél kivonat a természetes hajhullás elleni szerek ismert összetevője. A körömvirág, a kamilla és a diólevél kivonata a fejbőr egyensúlyának helyreállítását támogatja.

A VARGA Hajcseppek jótékony hatásának titka a válogatott gyógynövények magas koncentrációja. A hajcseppek nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, ismert mellékhatásuk nincsen.

Csak kövesd a használati leírást, és hatékonyan vidd fel a fejbőrödbe a hatóanyagokat. Az előírások szerint naponta pár alkalommal masszírozd be, dörzsöld át az ujjbegyeiddel a fejbőrödet. Hagyd rajta, ne öblítsd le. Fejbőröd, hajhagymáid és általuk hajad is, így megkapja azokat a jótékony hatóanyagokat, amik segíthetnek, hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől, zsírosodásra, korpásodásra hajlamos fejbőrödtől. Ha a fejbőröd egészségére fókuszálsz, az összkép is változni fog. Így bizonyos mértékben elősegítheti  a hajnövekedést is, miközben hajad belülről is egészségesebbé válhat.

A mindennapos használatra is alkalmas VARGA Gyógynövényes sampon a koffein erejével járul hozzá a fejbőr vérkeringésének élénkítéséhez annak érdekében, hogy a hajhagymák a lehető legtöbb tápanyaghoz juthassanak. A samponban és a VARGA Gyógynövényes hajbalzsamban található tiszta gyógynövény kivonatok pedig a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek hajregeneráló munkáját erősítik.

Széchenyi 2020