Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Hajnövesztő sampon vagy tudatos hajápolás?

Hajnövesztő sampon vagy tudatos hajápolás?

Melyik a legjobb hajnövesztő sampon? Az, amelyik leginkább kíméli és táplálja a hajszálakat! A gyors hajnövesztés titka az egészséges hajnövekedés helyreállítása, ezt pedig a fejbőr és a hajhagymák táplálása, a hajszálak szerkezetének megerősítése segíti legjobban elő. A lassú vagy gyors hajnövekedés csakúgy, mint a hajszálaink színe, vastagsága és formája genetikailag meghatározott örökségünk. A haj havonta átlagosan 1 cm-t nő, de növekedését nemcsak az egyéni adottságok, hanem a fejbőr, a hajhagymák, a szervezet egészségi állapota, illetve hajápolási szokásaink is jelentősen befolyásolhatják. A legjobb hajnövesztő sampon sem képes a hajnövekedést az egyéni adottságoknál jobban serkenteni. A hajnövesztés legfontosabb feltétele, hogy a haj egészséges legyen, ezt pedig a hajszálak és a hajhagymák megfelelő táplálása támogatja. A tudatos hajápolás alapelve a kíméletes hajmosás és a jól meggondolt hajfestés és hajformázás. A hajfestékek és a haj tartós göndörítését vagy kiegyenesítését szolgáló vegyszerek gyakori használata nagyon kiszárítja a hajat. A víztartalmát elvesztő hajszál külső védőrétegének egymásra simuló lemezei felrepedeznek, ennek jellegzetes tünete, hogy a haj színe fakóvá, tapintása érdessé, megjelenése kicsit mindig kócossá válik, a hajvégek gyakran töredeznek. A rendszeres, akár napi szintű hajsütés, hajvasalás, illetve a magas hőfokon végzett hajszárítás is hasonló módon károsíthatja a hajat.

Az egyik leggyakoribb hajápolási hiba általában ezen a ponton következik be: annak érdekében, hogy a tartását vesztett, fakó hajkoronát valahogy újra széppé varázsolják, sokan újabb színeket és hajformázó szereket igyekeznek kipróbálni. A kiszáradt, töredező haj állapotán azonban minden további festés, göndörítés vagy egyenesítés csak rontani tud. A megoldás hosszú távon a különösen sérült hajvégek levágása és a megmaradó haj megerősítése lehet. A töredező hajvégek kezelésére népszerűek a különböző olajos alapú hajpakolások is. Előnyük lehet, hogy zsíros állaguk miatt egymásra simítják a felrostozódott hajvégeket és fényesebbé teszik a hajat, hátrányuk pedig, hogy nagyon elnehezítik a hajszálakat.

Sokan esküsznek arra, hogy a gyors hajnövesztés házilag készített, ricinusolajos hajnövesztő pakolással valósítható meg legjobban. A száraz, töredező haj az olajos pakolás használata után fényesebbnek és erősebbnek tűnhet, de a ricinusolajos hajpakolás sem hajnövesztő szérum: hajnövekedést serkentő hatása nem bizonyított, a haj növekedésének genetikailag meghatározott ütemét nem változtatja meg. A szilikonos samponok is népszerűek azok körében, akik sokat küzdenek a sérült hajvégekkel. A hajszálakat bevonó vékony filmréteg a töredező haj megjelenését javítja ugyan, de a haj megújulását, szerkezetének megerősítését nem segíti elő. Mivel a szilikonos samponok az olajos pakolásokhoz hasonlóan elnehezítik a hajszálakat, a vékony szálú haj számára nem előnyösek. A zsíros állagú, nehezen oldódó anyagokat tartalmazó samponok, pakolások eltömíthetik a fejbőr pólusait, nemcsak a hajat, hanem a fejbőrt is zsírosabbá teszik. Ugyanígy előfordulhat az is, hogy bizonyos kémiai összetevőkre a bőr érzékennyé válik. Ennek tünetei közé általában a fejbőr kipirosodása, viszketése és gyakran korpásodása tartozik. A fejbőr egyensúlyának felbomlása sokszor enyhe hajhullással is jár.

A gyakori festés és hajformázás miatt különösen igénybe vett haj számára igazi felüdülést jelenthet a VARGA Hajerősítő Cseppek rendszeres használata. A 21 válogatott gyógynövény magas koncentrációja megállítja a kiszáradt hajszálak töredezését, biztosítja a hajhagymák megújulásához szükséges tápanyagokat és megerősíti a hajszálak meggyengült szerkezetét.

Hajnövesztő sampon helyett: a hajszálak egészséges növekedését biztosító hajápolás

A VARGA Gyógynövényes koffein samponban található növényi kivonatok sokasága minden hajmosáskor hozzájárul ahhoz, hogy a hajhagymák megkapják az erős hajszálak termeléséhez szükséget tápanyagokat. A gyógynövények magas koncentrációja olyan vitaminokat, mikroelemet és aminosavakat tartalmaz, amelyek az egészséges hajnövekedéshez elengedhetetlenül szükségesek. A koffein és a tormakivonat élénkíti a fejbőr hajszálereinek keringését, így a hajhagymák a nagyobb mennyiségű vérből több tápanyaghoz jutnak. A csalánlevél, a mezei zsurló és a bojtorján évszázadok óta ismert hajerősítő hatásáról, a kamilla és a körömvirág kivonat pedig megnyugtatja a problémás fejbőrt.

A VARGA Gyógynövényes koffein sampon nem tartalmaz szilikont, parabéneket és mesterséges színezéket, bőrbarát összetételének köszönhetően akár mindennapos használat mellett sem károsítja a hajat. A gyengéd hajápolás és a hajhagymák megfelelő táplálása a fejbőr egyensúlyának fenntartását, az új hajszálak növekedését és a már meglévő hajszálak selymes fényének, lágy tapintásának helyreállítását támogatja. A koffeines sampon mellé remek választás lehet a Varga Gyógynövényes hajbalzsam, amely gyengéd táplálást és könnyű kezelhetőséget biztosít a hajnak.

Széchenyi 2020