Ügyfélszolgálat (8.30 - 15.30): +36 70 39 21 989
A visszeres láb kezelése – élénkebb keringés munka közben is

A visszeres láb kezelése – élénkebb keringés munka közben is

Míg az egészséges érhálózatban fürgén áramlik a vér, a visszeres lábak keringése inkább egy széles mederben lustán hömpölygő folyóhoz hasonlít. A lassuló vénás keringés pedig gyakran a mindennapokat megkeserítő, ólmos lábfájdalmat okoz.

Miért fontos a visszeres láb kezelése?

Visszérnek a köznyelvben a bőrfelszín alatti vénatágulatokat nevezzük. A legtöbbször a lábakon kialakuló kanyargós, göcsörtös, helyenként a bőr zöldeskék elszíneződésével járó visszerekben a keringés lelassul, ez pedig akár vérrögök kialakulásához is vezethet.

A visszeres lábfájdalom jellegzetessége, hogy a láb felpolcolásakor vagy séta közben enyhül, álldogálás közben pedig kifejezetten erősödik. Ez a tipikus nehézláb érzés, olyan, mintha ólmot öntöttek volna az alsó végtagokba. A lassú állapotromlás, a vénatágulatok fokozódása, a lábfájdalom és a trombózisveszély ellen fontos a lelassult vénás keringés élénkítése. Ennek legjobb eszköze a sok mozgás, a túlsúly csökkentése és a visszeres végtagok tudatos ápolása:

  • A lábizmok megdolgoztatásával járó könnyű séta, kerékpározás, úszás mellett
  • a hideg vizes zuhany,
  • a fásli vagy rugalmas visszérharisnya viselése
  • és különböző gyógynövény kivonatok is segíti az érfalak összehúzódását.

A VARGA Lábápoló Spray természetes növényi összetevői, a csalán és a mustármag érösszehúzó hatásuk révén élénkítik a bőr hajszálereinek keringését, felfrissítik és ellazítják az egész napos igénybevételtől fáradt, visszeres lábakat.

Csak néhány fújás az elnehezült lábakra akár munka közben, akár az esti tévénézés alatt a praktikus kiszerelésű spray-vel és máris könnyedebbnek érezheted magad!  A tompa lábfájdalom enyhítése elűzi az ólmos fáradtságot, nemcsak megnyugtatja a lábat, hanem visszahozza tettrekészséged is!

Figyelem! A fájdalomérzet erősödése, a láb mozgatásakor élénkülő panaszok, a lábdagadás, a bőr kipirosodása és a nyomásérzékenység visszérgyulladás vagy trombózis jele is lehet. Ilyen esetben a visszér kezelése házilag már nem javasolt, a tünetek megszüntetéséhez mielőbbi orvosi konzultációra van szükség!