Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A visszeres láb kezelése – élénkebb keringés munka közben is

A visszeres láb kezelése – élénkebb keringés munka közben is

Míg az egészséges érhálózatban fürgén áramlik a vér, a visszeres lábak keringése inkább egy széles mederben lustán hömpölygő folyóhoz hasonlít. A lassuló vénás keringés pedig gyakran a mindennapokat megkeserítő, ólmos lábfájdalmat okoz.

Miért fontos a visszeres láb kezelése?

Visszérnek a köznyelvben a bőrfelszín alatti vénatágulatokat nevezzük. A legtöbbször a lábakon kialakuló kanyargós, göcsörtös, helyenként a bőr zöldeskék elszíneződésével járó visszerekben a keringés lelassul, ez pedig akár vérrögök kialakulásához is vezethet.

A visszeres lábfájdalom jellegzetessége, hogy a láb felpolcolásakor vagy séta közben enyhül, álldogálás közben pedig kifejezetten erősödik. Ez a tipikus nehézláb érzés, olyan, mintha ólmot öntöttek volna az alsó végtagokba. A lassú állapotromlás, a vénatágulatok fokozódása, a lábfájdalom és a trombózisveszély ellen fontos a lelassult vénás keringés élénkítése. Ennek legjobb eszköze a sok mozgás, a túlsúly csökkentése és a visszeres végtagok tudatos ápolása:

  • A lábizmok megdolgoztatásával járó könnyű séta, kerékpározás, úszás mellett
  • a hideg vizes zuhany,
  • a fásli vagy rugalmas visszérharisnya viselése
  • és különböző gyógynövény kivonatok is segíti az érfalak összehúzódását.

A VARGA Lábápoló Spray természetes növényi összetevői, a csalán és a mustármag érösszehúzó hatásuk révén hatékonyan veszik fel a harcot a visszér ellen. Élénkítik a bőr hajszálereinek keringését, felfrissítik és ellazítják az egész napos igénybevételtől fáradt, visszeres lábakat.

Hatékony lábápolás pár másodperc alatt! Csak néhány fújás az elnehezült lábakra akár munka közben, akár az esti tévénézés alatt a praktikus kiszerelésű spray-vel és máris könnyedebbnek érezheted magad!  A tompa lábfájdalom enyhítése elűzi az ólmos fáradtságot, nemcsak megnyugtatja a lábat, hanem visszahozza tettrekészséged is!

Figyelem! A fájdalomérzet erősödése, a láb mozgatásakor élénkülő panaszok, a lábdagadás, a bőr kipirosodása és a nyomásérzékenység visszérgyulladás vagy trombózis jele is lehet. Ilyen esetben a visszér kezelése házilag már nem javasolt, a tünetek megszüntetéséhez mielőbbi orvosi konzultációra van szükség!

Széchenyi 2020