Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A szülés utáni hajhullás kezelése

A szülés utáni hajhullás kezelése

A hajhullás a női hormonális átalakulások egyik leggyakoribb tünete és a szülésnél nemigen van gyorsabb és nagyobb hormonrendszeri változás. A szülés utáni hajhullás kezelése az édesanyák többségét érintő probléma, de voltaképpen egy teljesen természetes folyamat eredménye, amely a hajhagymák megfelelő táplálásával egy-két hónap alatt rendeződhet.

A várandósság ideje alatt sűrűbb, szülés után ritkább lesz a haj

A terhesség alatt szinte minden nő megtapasztalja, hogy a haja sűrűbbé, erősebbé válik – majd a szülés után néhány héttel egyszer csak szokatlan mértékben hullani, vékonyodni kezd. Mindkét jelenség oka a női nemi hormonok mennyiségének változása a szervezetben.

A hajszálak életciklusa 3 szakaszra osztható. Ezek közül a leghosszabb, évekig tartó folyamat a növekedési szakasz, amikor a hajhagymából kiinduló hajszál a mátrixsejtek szaporodása révén folyamatosan nő. Ezt egy pár hetes átmeneti fázis követi, amikor a növekedés lassan leáll és a hajhagyma sorvadni kezd. Az utolsó, néhány hónapig tartó telogén vagy nyugalmi fázisban a hajgyökér már nem táplálja az elöregedő hajhagymát, hanem újat hoz létre, amiből új hajszál termelődik. Ez a növekedése során kitolja a régit az elhalt hajhagymával a végén és a felszínre érve a hajszál kihullik, ezzel fejezve be életciklusát.

A női petesejt megtermékenyülését követően a szervezetben jelentősen megnövekszik a női nemi hormon, az ösztrogén szintje, így segítve a magzat zavartalan fejlődését. A fokozott ösztrogéntermelés hatására a hajhullást okozó androgén hormon, az egyébként a nők szervezetében is kis mértékben jelen lévő tesztoszteron relatív aránya még alacsonyabb lesz. Ez hatással van a hajnövekedésre is: a hajszálak életciklusának anagén, vagy növekedési szakasza meghosszabbodik, később hullanak ki. A várandósság ideje alatt ezért a haj általában erősebbé és dúsabbá válik.

A szülés azonban újabb, ráadásul hirtelen változást hoz a női szervezet hormonháztartásában: az ösztrogénszint hirtelen lecsökken, ami hatással van a hajhagymák működésére is. A megnyúlt növekedési fázis egyszer csak leáll, és a szokásosnál több hajszál kerül egy időben nyugalmi fázisba, amelynek a végén kihullanak. A szülés utáni hajhullás kezelése ezért jellemzően a baba világra jövetele után pár hónappal válik esedékessé, hiszen a nyugalmi fázis, vagyis a hajhagymák működésének csökkenése és az elhalt hajszál felszínre kerülése hónapokig tart. A telogén effluvium, vagyis átmeneti hajhullás a hormonális változások miatt a szülés után szinte mindenkinél jelentkezik, a mértéke azonban eltérő lehet.

A szülés utáni hajhullás kezelése

A szülés utáni hajhullás kezelése a hajhagymákat tápláló, a hajnövekedést serkentő vitamin- és ásványi anyag készítményekkel pár hónap alatt látványos eredményeket hozhat. Az egészséges hajnövekedéshez nagyon sokféle tápanyagra van szükség, és mind a terhesség, mind a szoptatás időszaka erősen kimeríti a női szervezet tápanyag raktárait, hiszen nem egy, hanem két ember szükségletéről kell gondoskodnia. Két ember helyett enni azonban nem érdemes, mert akkor előbb-utóbb nem csak a hajhullás, hanem az elhízás is probléma lesz. Ilyenkor a minél természetesebb, jól felszívódó, kifejezetten a hajhagymák speciális igényeire kifejlesztett készítmények segíthetnek.

VARGA hajcseppek – természetes tápanyagok sokasága a szülés utáni hajhullás ellen

Varga Herbal Hajcseppek hajhullás ellen

Varga Herbal Hajcseppek hajhullás ellen

Az egészséges hajnövekedéshez szükséges alapvető vitaminok közé tartozik az E-vitamin, a D-vitamin, a C-vitamin, az A-vitamin, illetve a B-vitaminok közül a folsav és a biotin. Az ásványi anyagok közül a szilícium, a vas, a réz és a cink a legfontosabbak. A vitaminok és ásványi anyagok azonban nem önmagukban hasznosulnak. Hatásuk kiegészíti egymást, ha valamelyikből hiány alakul ki a szervezetben, az befolyásolhatja az egyéb tápanyagok felszívódását is. A VARGA hajhullás elleni cseppek működése pont erre a tudásra épül: a csaknem húszféle gyógynövényben található vitaminok, mikro- és makroelemek, antioxidánsok, természetes gyulladáscsökkentő, a fejbőr keringését élénkítő és bőrregeneráló anyagok sokasága úgy erősíti egymás hatását, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a hajhagymáknak. A készítmény a fejbőrbe masszírozva a hajtüszőkön át jut el közvetlenül a hajhagymákhoz. Napi pár perces használatával egy-két hónap után már jól láthatóan eredményes lehet a szülés utáni hajhullás kezelése, segít megállítani a fokozott hajhullást és serkenti az új hajszálak növekedését.

Széchenyi 2020