Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Lábápolás otthon napi három percben

Lábápolás otthon napi három percben

Mindenki egyetért abban, hogy a kézfejünk a leginkább igénybevett testrészünk, tehát rendszeresen ápolni kell. De mi a helyzet a mindennapok terhét cipelő lábbal? A lábápolás otthon csak egy körülményes, időrabló tevékenység, hiszen úgysem látszik, mi van a zokni alatt?

Ismerős a megterhelő napok végén jelentkező letaglózó, ólmos fáradtság és nehézláb-érzés? Vagy az első nyárias, mezítlábas napokon felmerülő szégyenérzet a lábfej bőrkeményedései, a repedezett lábkörmök, kanyargó visszerek láttán? Mindezek elkerülése érdekében a lábápolásra is érdemes télen-nyáron, naponta néhány percet fordítani!

Mindennapi lábápolás otthon: két lépésben, pár fújással, három perc alatt

A bőrkeményedések kialakulása a talp, a lábfej és a test felépítésétől függ leggyakrabban. A közhiedelemmel ellentétben megjelenhet már tizenéves korban is, attól függően, hogy milyen terhelés éri a lábfej egyes pontjait a mindennapokban. A sarkak berepedezése azonban már a lábápolási szokások függvénye is, hiszen a bőrkeményedések egy kis odafigyeléssel könnyen kezelhetők. A lábfej egészséges bőrének megőrzése ugyanolyan fontos, mint a kézápolás! A lábakon nyugszik a test teljes súlya, különösen egész napos fizikai munka, edzés, álldogálás esetén vannak kitéve nagy terhelésnek – még akkor is, ha zokniban, cipőben az év nagy részében nem látszanak. A bőr a test elsőszámú védelmi vonala, de ha megsérül, akkor nem tölti be megfelelően ezt a funkcióját. A repedezett hámréteg teret adhat a baktériumok, gombák megtelepedésének, ez pedig könnyen fertőzések, kellemetlen szagok, viszkető tünetek, megvastagodott körmök kialakulásához vezet.

Azoknak, akik lábizzadásra hajlamosak, különösen oda kell figyelni a bőrápolásra, mert a nedves környezet is kedvez a baktériumok elszaporodásának, tovább fokozva ezzel a tüneteket. De mit tegyen az, akinek se kedve, se ideje nincs arra, hogy rendszeresen pedikűröshöz járjon, vagy otthon habkővel reszelgesse fürdés után a sarkait?

Próbálja ki és használja rendszeresen a lábizzadás és a bőrkeményedések ellen egyaránt hatékony, természetes növényi kivonatok sokaságát tartalmazó VARGA Lábspray-t!

A VARGA Lábspray napi egyszeri használatával eltünteti a lábszagot, csökkenti a lábizzadást és a lábfej bőrének repedezettségét. Puhítja a bőrkeményedéseket, támogatja a bőr természetes megújulási képességét. Néhány fújás után a lábfej alapos bedörzsölésével, egy perc alatt megvan a mindennapi bőrápolás, aligha létezik egyszerűbb megoldás ennél!

Az egész napos álló- vagy ülőmunka, vagy éppen pont a rendszeres edzés sokaknak okoz nehézláb-érzéssel, fáradtsággal járó visszeres panaszokat. A visszeres problémák kialakulásához a felmenőinktől örökölt genetikai adottságok is hozzájárulnak, de a láb keringését terhelés nélkül élénkítő, természetes módszerekkel ezen is lehet segíteni.

A fizikai megerőltetéstől elnehezült lábakat a nap végén – vagy napközben bármikor – néhány fújással felfrissíti a VARGA Lábápoló Spray. A láb helyi keringését serkentő hatóanyagai enyhítik a fáradtságérzést, ellazítják és pihentetik a megviselt, visszeres, igénybevett lábat.

Széchenyi 2020