Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Az erős hajhullás okai

Az erős hajhullás okai

Az erős hajhullás okai sokfélék lehetnek, de szerencsére a hajszálak hirtelen megfogyatkozása nagyon sok esetben valamilyen visszafordítható állapotot jelez.

Az évek alatt kialakuló kopaszodás oka férfiaknál általában az örökletes-hormonális hajhullásnak is nevezett androgén alopecia. A homlok vonalának magasodásával legtöbbször negyvenéves kor kerül kezdődik ez a jelenség, amely gyakran a fejtetőn jelentkező jellegzetes kopasz terület kialakulásához vezet. Nőknél a változókorban a hormonháztartás átalakulása indítja el a haj egyenletes ritkulását.

A változókori, illetve a férfias típusú örökletes-hormonális hajhullás nem egy hirtelen folyamat, a fiatalkori hajkorona jól látható megfogyatkozása évek, sőt évtizedek alatt alakul ki fokozatosan.

A hajhagymák elhalásával járó kopaszodás mellékhatások vagy műtéti eljárások nélkül ma még nehezen orvosolható folyamat. A még életképes hajhagymák számára azonban ezekben az esetekben is támogatást nyújthat a megfelelő táplálásukat, energiafelvételüket biztosító hajhullás elleni szerek alkalmazása.

A egyik hónapról a másikra jelentkező látványos kopaszodás okai ezzel szemben általában visszafordítható, kezelhető folyamatok.

A hirtelen jelentkező erős hajhullás okai lehetnek:

  • A hajhagymák működéséhez szükséges tápanyagok hiánya
  • gyógyszerek mellékhatása
  • gyulladásos góc a szervezetben
  • hirtelen hormonális változások, pl. szülés
  • különböző betegségek, pl. pajzsmirigy működési zavar
  • a fejbőr kóros elváltozásai

A hajhullás egyik leggyakoribb oka az egészséges hajnövekedéshez szükséges tápanyagok hiánya a szervezetben. Ennek oka lehet a helytelen táplálkozás, drasztikus fogyókúra, fokozott fizikai vagy szellemi erőfeszítés, tartós stressz, tápanyag felszívódási zavarok és egyéb betegségek is. A jó minőségű hajszálak termeléséhez a hajhagymáknak számos vitaminra, ásványi anyagra és a fehérjéket felépítő aminosavakra is szüksége van. Ezek közül a legfontosabbak a B-vitaminok, a folsav, a H-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin és az A-vitamin, az ásványi anyagok közül a kalcium, a vas, a cink, a réz, a szelén és a szilícium, valamint két aminosav; a cisztein és a metionin.

Amennyiben az erős hajhullás oka valamilyen betegség vagy hormonális elváltozás, ezek kezelésével a hajnövekedés általában magától rendeződik. Ilyenkor is érdemes azonban a hajhagymákat a működésükhöz szükséges tápanyagokkal támogatni. A megfelelő hajhullás elleni készítmények férfias típusú kopaszodás és a női változókorban kialakuló hajhullás esetén is segítik a még életképes hajhagymák működését.

A VARGA hajhullás elleni cseppekben található csaknem húszféle gyógynövény kivonata biztosítja a hajnövekedéshez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, mikroelemeket és aminosavakat is. A speciális gyógynövény keverék a magas hatóanyag tartalom mellett a fejbőr keringésének serkentésével a hajhagymák tápanyagfelvételét is erősíti. Gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló összetevői helyreállítják a fejbőr egyensúlyát. Az egymás hatását erősítő, tiszta növényi forrásból származó hatóanyagok alkalmazásával a hajhagymák működése újra megerősödik.

Széchenyi 2020