Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Vérkeringés serkentő gyógynövények hajhullásra

Vérkeringés serkentő gyógynövények hajhullásra

Vérkeringés serkentő gyógynövények hajhullásra

A vérkeringés serkentő gyógynövények a hajhullás elleni szerek gyakori összetevői. A hajszálerekben keringő friss vérből a hajhagymák több tápanyaghoz képesek hozzájutni, többek között ezért is fontos, hogy a fejbőr vérellátása a lehető legjobb legyen.

Hogy működnek a vérkeringés serkentő gyógynövények?

A népi gyógyászatban régóta ismert, hogy bizonyos gyógynövényekben olyan vegyületek találhatók, amelyek bőrizgató hatása a helyi keringés élénkítésére, fájdalomcsillapításra, a bőr alatti területek, izmok átmelegítésére, ellazítására is felhasználható. A legismertebb ilyen gyógynövény a csalán, amelynek szinte mindenki megtapasztalta már kellemetlen érintését. Ezek a növényi anyagok a bőrrel érintkezve enyhe allergiás reakciót váltanak ki, hatásukra a bőr kipirosodik. A bőrpír megjelenése azt jelzi, hogy a bőrfelszínt átszövő hajszálerekbe több vér áramlik. Ennek nyomán az érintett terület átmelegszik, a bőr alatti izmok ellazulnak, ami jótékony hatással lehet az izom- és ízületi fájdalmakra. Nem véletlen, hogy a modern fájdalomcsillapító gyógyszerek elterjedése előtti időkben a csalán a gyakori reumás fájdalmak egyik legnépszerűbb ellenszere volt.

A fejbőr hajszálereinek keringése táplálja a hajhagymákat

Hajpakolás vagy hajöblítő formájában a csalánt a népi gyógyászatban évszázadok óta használják hajhullás ellen is. Ma már közismert, hogy nemcsak a csalán, hanem más bőrizgató hatású gyógynövények is serkentik a fejbőr keringését. A torma-, a borsmenta vagy a rozmaringkivonat ezek közül is a legismertebbek közé tartozik. Ahhoz, hogy a hajhagymák egy életen át folyamatosan újabb és újabb hajszálakat termeljenek, sokféle és megfelelő mennyiségű vitaminra, ásványi anyagra és aminosavra van szükségük, ezekhez pedig a fejbőr hajszálereiben keringő vérből képesek hozzájutni. Az egyoldalú táplálkozás, a tartós stressz, a komoly pszichés vagy fizikai igénybevétel, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a különböző akut és krónikus betegségek is csökkentik a szervezetben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét. Ennek az egyik legelső jele a hajhullás, a hajszálak minőségének gyengülése szokott lenni, hiszen ilyenkor a hajhagymák nem kapják meg a vérből a működésükhöz szükséges összes tápanyagot. A helyi keringés serkentése segít abban, hogy a hajhagymák a hajszálerekbe áramló több vérből nagyobb mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és aminosavat vegyenek fel.

Az élénkebb keringés a fejbőr megújulását is támogatja

A fejbőr védi a koponyát a külső környezet káros hatásai ellen és megfelelő környezetet biztosít a haj növekedésének is. A különböző külső és belső hatások, hormonális változások, hajápolási szokások, vegyszeres kezelések hatására azonban egyensúlya könnyen felborulhat. A fejbőr kiszáradása, túlzott mértékű zsírosodása, korpásodása, vagy a viszkető, piros, gyulladt foltok megjelenése és a hajhullás is a bőr védelmi funkciójának sérülését jelezheti. Az élénkebb vérkeringés nemcsak a hajhagymákat látja el több tápanyaggal, hanem segíti a bőr természetes védelmi képességének helyreállítását, támogatja a szervezet saját öngyógyító folyamatait is.

A VARGA hajcseppek húszféle gyógynövénnyel erősítik a hajszálakatHajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni és hajerősítő hajcseppekben található gyógynövények speciális eljárással készülő, magas hatóanyag tartalmú kivonata tartalmazza a hajhagymák működéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak sokaságát. A gyógynövényekben található antioxidáns anyagok védik a fejbőrt és a hajszálakat a káros környezeti hatásokkal szemben. A készítmények alapos fejbőrbe dörzsölése erősíti a hajszálerek keringését élénkítő torma- és borsmenta kivonat hatását, az értékes növényi összetevők pedig a hajtüszőkön át felszívódva, közvetlenül a hajhagymáknál hasznosulnak.

A VARGA hajhullás elleni cseppek enyhítik a hajhullást és serkentik a hajhagymák működését. A VARGA hajerősítő cseppek rendszeres használata megállítja a hajvégek töredezését, erősíti a hajrostokat és a hajszálak belső szerkezetét, segíti a hajfestés, vegyszeres kezelések miatt kimerült, sérülékeny haj helyreállítását. Keringésfokozó növényi hatóanyagaik nemcsak táplálják a hajhagymákat, hanem a fejbőr természetes védekező rendszerét is támogatják.

Széchenyi 2020