Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Lábszag ellen házilag

Lábszag ellen házilag

Lábszag ellen házilag, természetesen? A magas csersav tartalmú gyógynövények hatékonyan enyhítik a kellemetlen lábszagot okozó lábizzadást!

A lábizzadás okai

A hónaljban, a talpakon és a tenyéren található verejtékmirigyek működését a vegetatív idegrendszer szabályozza. Míg a többi testrész verejtékmirigyeinek feladata a test hűtése túlhevülés esetén, addig a tenyér és a talpak fokozott izzadását különböző érzelmi hatások, pszichés stressz váltja ki. Sokaknak ismerős helyzet, amikor a tenyerük egy kis izgalom hatására izzadni kezd. De mi a helyzet azokkal, akik állandó lábszaggal küzdenek? Nekik ugyanis nemcsak időnként, hanem mindig jobban izzad a lábuk a kelleténél. Az az igazság, hogy a pszichés stresszhatásokon túl a fokozott lábizzadás az egyéni adottságokon is múlik. A férfiak fizikai erőfeszítésre és nagyobb stresszhatásokra tervezett testén több verejtékmirigy található, mint a nőkén, ezért a lábizzadás is őket sújtja jobban. A kellemetlen jelenség rendszerint tizenéves korban kezdődik, amikor a férfi nemi hormonok termelődése beindul.

Nem elég a lábszagot eltüntetni, a kiváltó okot is kezelni kell!

A talpon termelődő verejték eredetileg szagtalan, ám mivel manapság szinte mindenki cipőben tölti csaknem az egész napot, a talpról az izzadtság nem képes elpárologni. A sokszor szintetikus, alig szellőző, zárt cipőkben és nejlonzoknikban a láb átmelegszik, még jobban izzad és egy állandó nedves környezet alakul ki. A talpon a bőr emiatt felpuhul és hámlani kezd. A meleg nedvesség kedvez a bőrön egyébként is megtalálható baktériumok elszaporodásának, amelyek elkezdik lebontani, „megenni” a folyamatosan termelődő verejtéket. A cipő levételekor sokszor megállíthatatlanul terjengő, csípős lábszag a baktériumok munkája nyomán, az izzadtság bomlásakor keletkezik.

Mivel a lábizzadás mögött általában nincs szervi elváltozás, enyhítésében a cipőviselési és lábápolási szokásoknak jut döntő szerep. A lábszagot elfedő kozmetikumok azért nem hoznak hosszú távon jó megoldást, mert csak tüneti kezelést nyújtanak: összetevőik a probléma gyökerét, a lábizzadást nem képesek csökkenteni.

A csak természetes növényi kivonatokat tartalmazó VARGA Lábspray ezzel szemben nemcsak a kellemetlen lábszagot szünteti meg, hanem kordában tartja annak kiváltó okát, a lábizzadást is.

Lábszag ellen házilag: a csersav a legjobb természetes izzadásgátló

Varga Lábspray

A VARGA Lábspray hatékonysága a sokféle gyógynövény egymást erősítő hatásának köszönhető. A készítmény nem illatosít, hanem valóban hat: a lábszagot a bajok a forrásánál, a lábizzadás kezelésével szünteti meg. Legfontosabb hatóanyagai közé tartozik a természetes izzadásgátló hatásáról ismert tölgyfakéreg és diólevél kivonat. Ezeket a növényeket az állatbőrök feldolgozásához évezredeken át használta az emberiség, amikor a bőrökből még nemcsak ruhát, hanem használati tárgyakat és fegyvereket is készítettek. A cserzést, vagyis a bőrök tartósítását magas tannin, azaz csersav tartalmú növényekkel végezték, persze csak tapasztalati alapon.

A csersav kiszorítja a vizet a bőr rostjai közül, tulajdonképpen kiszárítja, tartósítja a bőrt. Ennek a tulajdonságának köszönheti természetes izzadásgátló hatását is. Ma már tudjuk, hogy a diófalevél és a tölgyfakéreg csersavtartalma nagyon magas, ezért képesek a nedves, felázott bőrt összehúzni, szárítani és fertőtleníteni.

A VARGA Lábspray a diólevél és a tölgyfakéreg kivonaton kívül számos olyan gyógynövényt tartalmaz, amelyek antibakteriális, helyi gyulladáscsökkentő tulajdonságaiknak köszönhetően semlegesítik a talp felpuhult bőrén elszaporodó baktériumokat. Ezzel egyrészt hatékonyan gátolják a lábszag kialakulását, másrészt az állandó nedvesség miatt kialakuló hámhiányok, bőrsérülések helyreállítását is támogatják. Hatékonyságuk abban rejlik, hogy képesek megszakítani az ördögi kört: az izzadásgátló növényi kivonatoknak köszönhetően akadályozzák a nedves környezet kialakulását, antibakteriális hatásuk pedig gátolja a lábszagot okozó baktériumok elszaporodását.

A VARGA Lábspray összetevői közül nemcsak a tölgyfakéreg és a diólevél, hanem a zsálya is közismert izzadásgátló hatásáról nemcsak külsőleg, hanem tea formájában is. A bojtorján, a csalán, a körömvirág és a kamilla széles körben használt bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló gyógynövények. A csipkebogyó kivonat magas antioxidáns tartalmával védi és erősíti a felpuhult bőrt.

Ráadásul nincs egyszerűbb megoldás a lábszag ellen házilag, mint a VARGA Lábspray használata: naponta csak néhány fújás egy héten keresztül és máris érzékelhetően enyhül a kínos szag és a lábizzadás. A tapasztalatok szerint jól szellőző, természetes anyagból készült zokni és cipő viselése mellett ezután már heti egy-két használattal is távol tartja a kellemetlen panaszokat.

Széchenyi 2020