Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Izomlazító krém vagy spray – melyiket válaszd?

Izomlazító krém vagy spray – melyiket válaszd?

Bármelyiket, csak természetesen! A lényeg ugyanis az összetevőkben rejlik. A természetes növényi kivonatokból készült izomlazító krém vagy spray alkalmazása hosszú távon is biztonságos. Az izomlazítók sportolás előtt, után, sőt a hétköznapokban is enyhítik és meg is előzhetik az izomlázat és a mozgásszervi fájdalmakat. Nem csak versenyzőknek!

Gyógynövényes izomlazítók: sportoláshoz és mozgásszervi fájdalmakra

Minden szakszerű edzés bemelegítéssel kezdődik, nem véletlenül. A bemelegítés során az izmokba több vér áramlik, amitől átmelegszenek, a meleg hatására pedig ellazulnak. A hideg, merev izom sérülékeny, a meleg izomrostok puhák, hajlékonyak. A sportolás előtti bemelegítésnek két alapvető célja van: egyrészt növeli az izmok terhelhetőségét, tehát könnyebb mozgáshoz, jobb teljesítményhez vezet, másrészt pedig megelőzi a sérülések kialakulását. A legjobb izomlazító krém összetevői között olyan, lehetőleg természetes növényi kivonatokat találhatunk, amelyek a helyi keringés élénkítése révén átmelegítik a bekent testrészt, így segítve az izmok ellazulását. Mikor érdemes kihasználni az izomlazító krémek hatékonyságát?  Sportolás előtt, hogy az izomrostok rugalmasabbak és jól terhelhetők legyenek, edzés után, hogy a fáradt izmok gyorsabban regenerálódjanak, és a merev, feszülő izmokkal járó mozgásszervi fájdalmak esetében is.

A gyógynövényes izomlazító krém derékfájásra is nagyon jó megoldás lehet. A derékfájás az irodai munkát végzőknél a rossz testtartás, a kevés mozgás, illetve a sok ülés miatt gyakran már a negyvenes éveikben mindennapos panaszként jelentkezik. Gyógyszert persze senki sem szed napi rendszerességgel szívesen, egy izomlazító, fájdalomcsillapító krém sokkal természetesebb módon segítheti a panaszok csökkentését. Az izomlazító, vény nélkül kapható készítmények sok patikában, drogériában elérhetők, mégis nagyon kevesen vannak, akik munkaidőben a néhány órányi ülést követően jelentkező derékfájást ezzel enyhítenék. Kinek van kedve az irodában, a ruha alatt egy krémmel a derekát kenegetni? A VARGA Mozgás Plus Spray-vel azonban ez a probléma is könnyen orvosolható: csak egy pár fújás, és máris könnyebbé válhat a nap, ráadásul a krémmel sem kell mindent összekenni. A gyógynövények alkoholos kivonata nem hagy zsíros érzetet maga után, sőt, kifejezetten hűsítő hatású és szinte azonnal, nyom nélkül felszívódik.

Az egész napos ülőmunkát végzők gyakran szenvednek hátfájástól, nyaki, váll környéki fájdalmaktól is. A legtöbben nem olyan tudatosak vagy rutinosak, hogy egész nap képesek lennének helyes testtartással ülni, a rossz tartás következtében pedig bizonyos izmokra sokkal nagyobb terhelés jut a kelleténél. Ilyenkor alakul ki a jellegzetes nyaki merevség, váll- vagy hátfájdalom. Az izomlazító krém nyakra is ugyanúgy használható, mint a nagyobb izmok területén, a spray kiszerelés azonban az irodai munka során ebben az esetben is praktikusabb lehet. A gyógynövényes izomlazító krém vállra munka közben végképp nehezen alkalmazható, ilyenkor is jobb megoldás lehet a spray használata.

Izomlazító krémek vagy spray? Az összetevők számítanak!

A legtöbb gyógynövényes izomlazító krém vény nélkül is kapható a patikákban, drogériákban. Néhányat mozgásszervi fájdalmak kezelésére, másokat sportkrémként ajánlanak inkább, de közös jellemzőjük, hogy a bennük található növényi kivonatok egyrészt átmelegítik és ellazítják az izmokat, másrészt a bőrt hűsítő hatásuk felfrissíti a bekent területet. A vény nélküli izomlazító krémek némelyike csak két-háromféle természetes anyagot tartalmaz, de vannak olyanok is, amelyekben kifejezetten sokféle növényi kivonatot találunk. Utóbbiak közé tartozik a VARGA Mozgás Plus spray is. Miért fontos a gyógynövények aránya, minősége, mennyisége ezekben a készítményekben? Egyszerűen azért, mert egymás hatását erősítik, kiegészítik. Együtt hatékonyabbak!

Varga Mozgás Plus

Varga Mozgás Plus

A VARGA Mozgás Plus spray izomlazító gyógynövények sokaságát tartalmazza, ezek közül is kiemelkedik azonban a rozmaring kivonat helyi keringést élénkítő, az izmokat átmelegítő, a hideg, merev, vagy edzés után feszülő izomrostokat puhító hatása. A tormagyökér és a csalánlevél keringésfokozó tulajdonságai szintén a rozmaring hatékonyságát erősítik. Mentol tartalmának köszönhetően a spray azonnali megkönnyebbülést, felfrissülést nyújt a sajgó testrészeknek. A fekete nadálytő kivonat gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását ma már nem csak népgyógyászati tapasztalatok, hanem klinikai vizsgálatok is igazolják. Magas fekete nadálytő tartalmának köszönhetően a VARGA Mozgás Plus izomlazító recept nélkül is természetes kiegészítője lehet a különböző mozgásszervi fájdalmak kezelésének.

A szintetikus izomlazító gyógyszerek komoly mellékhatásokat okozhatnak, ezért a vény nélkül kapható izomlazító készítmények alkalmazása a krónikus derékfájás, egyéb ízületi vagy izomfájdalom terápiája során is hasznos lehet. A természetes növényi összetevőket tartalmazó izomlazító kenőcs vagy spray bármilyen gyógyszeres kezelés mellett biztonságosan használható.

Széchenyi 2020