Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Pattanás vagy akne: a bőr kezelése

Pattanás vagy akne: a bőr kezelése

A pattanás vagy akne a bőr kezelése során még fokozódhat is, ha a napi arcápolási rutin nem megfelelő! A pórusok tisztán tartása, a gyulladás és a faggyútermelés enyhítése, és persze a színes-szagos, felesleges kémiai anyagok kerülése a legalapvetőbb szabályok közé tartozik.

A pattanásos arcbőr kezelése

Az akne kezelésének az arcbőr mindennapi ápolása során van a legnagyobb jelentősége, hiszen a pattanások akkor a legzavaróbbak, amikor mindenki számára jól látható helyen, az arcon jelennek meg. Ráadásul nemigen van olyan ember, aki az arcán megjelenő pattanásokat ne próbálná nyomkodással eltüntetni – ami persze semmi jóra nem vezet, az esetek nagy részében a kellemetlen piros dudor még jobban begyullad, és még feltűnőbbé válik, nehezebben múlik el, sőt akár sebes is lehet. Az aknés bőr alapvetően a túlzott faggyútermelés miatt alakul ki. A pórusokban termelődő faggyú az elhalt hámsejtekkel keveredve eltömíti a pórusokat, nagyszerű táptalajt alkotva a faggyúval táplálkozó pattanást okozó baktériumok szaporodásának. Mi tehát az első teendő az aknés bőr kezelése kapcsán? A pórusok tisztán tartása, szellőzésének biztosítása. A legnagyobb merénylet a pattanásos bőr ellen a smink, az alapozó és bármilyen, a pórusok szellőzését akadályozó, a pattanásokat elfedő krém használata. Ezektől csak romlik a helyzet. A pattanást okozó baktériumok szaporodásának megakadályozása, azaz a gyulladás csökkentése a megfelelő antibakteriális hatású anyagokat tartalmazó pattanás elleni készítmények feladata. A problémás bőr kezelésének legnagyobb kihívása ugyanakkor pont a faggyútermelés enyhítése, hiszen ennek nem külső, hanem belső, hormonális okai vannak. A fokozott faggyútermelést az androgén hormonok túlsúlya váltja ki a szervezetben, ezért van az, hogy jellemzően a nagyobb hormonális változásokkal járó időszakokban, tehát tinédzserkorban, illetve nőknél a menstruáció idején jelennek meg a pattanások.

Pattanás, akne: a bőr kezelése 3 lépésben

  1. A pattanásos, aknés bőr kezelése során az egyik legfontosabb teendő a bőr reggeli és esti, kíméletes, de alapos tisztítása. A megfelelő arctisztítás a sminkmaradványokon és a mindennapi szennyeződéseken kívül eltávolítja a bőrről a felesleges faggyút és az elhalt hámsejteket is, amelyek felelősek a pórusok eltömődéséért.
  2. A faggyútermelés csökkentésére olyan arclemosó tonikot, oldatot javasolt választani, ami egyrészt összehúzza a pórusokat, másrészt fertőtlenítő és antibakteriális hatású összetevőket és természetes bőrápoló anyagokat is tartalmaz. Nem javasolt a zsíros krémek használata.
  3. A gyulladt aknék helyi kezelésére pedig azok a pattanás elleni készítmények a legalkalmasabbak, amelyek gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaznak.

 

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat: természetesen enyhíti a gyulladást és táplálja a bőrt

A VARGA Herbal anti-akne oldat annyi gyógynövényt tartalmaz, amit nagyon kevés pattanás elleni készítmény mondhat el magáról. Miért fontos ez? Azért, mert a gyógynövények tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és gyulladáscsökkentő, antimikrobiális anyagokkal, amelyek nemcsak a pattanások ellen lépnek fel hatékonyan, hanem a lehető legtermészetesebb módon táplálják és fertőtlenítik is a bőrt. Ez pedig mind az akne, mind a bőr kezelése során elengedhetetlen.  A zsálya, a körömvirág, a kamilla, a diófalevél kivonat és a somkóró kivonat bőrgyulladást enyhítő tulajdonságai közismertek, a kakukkfű illóolaj és kivonat pedig kifejezetten az akne, a bőr kezelése során képes baktériumölő hatását bizonyítani. Az egyik legnépszerűbb, méltán elismert gyógynövény, a fekete nadálytő a mezei zsurlóval, a cickafarkfűvel, a rozmaringgal és a tölgyfakéreggel együtt a bőr természetes regenerációs folyamatainak megerősítését segíti elő. A VARGA anti-akne oldat a gyógynövények egyesített erejével nem csak a pattanások visszahúzódását és a gyulladás enyhítését, hanem a bőr megújulását is támogatja!

 

 

Széchenyi 2020