Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Pattanás ellen természetesen

Pattanás ellen természetesen

A pattanások legtöbbször az arcon jelennek meg, ami nem csak a legláthatóbb, hanem a legérzékenyebb bőrfelület is. A pattanás elleni szerek szintetikus összetevői ezért nem csak hasznot, hanem komoly károkat is okozhatnak, mivel sokszor tovább rontják a megviselt, irritált bőr állapotát. A bőrgyulladások kezelésére ajánlott gyógynövények ezzel szemben kíméletes, hosszú távú megoldást nyújthatnak az érzékeny bőrnek is.

Mitől alakulnak ki a pattanások?

A pattanások a bőr pórusainak eltömődéséből adódó gyulladt csomók. Azok, akik tág pórusokat kaptak genetikai örökségül, többször szembesülnek ezzel a problémával, amelyet a hormonális változások okoznak leggyakrabban. A jellemzően tinédzserkorban jelentkező pattanásos arcbőr a hormonális éréssel együtt járó fokozott faggyútermelés miatt alakul ki. Az arc a test levegőszennyeződésnek leginkább kitett területe, amelyet a nap során a leggyakrabban érintünk meg. Amikor a tág pórusokban a nagyobb mennyiségben termelődő faggyú, az izzadtság, a levegőből és a kézről odakerülő szennyeződések és az elhalt hámsejtek összegyűlnek, a bőr nem képes levegőzni. Ilyenkor a pórusokban található szőrtüszőkhöz kapcsolódó faggyúmirigyek váladéka nem ürül ki megfelelően a bőrön keresztül és vöröslő, gyulladt, fájdalmas csomókban gyűlik össze. A csúnya, kis piros göböcskék ellenállhatatlan nyomkodása pedig csak súlyosbítja a bőr állapotát.

Mit tehetünk a pattanások ellen?

Ne nyomkodjuk! Az arcon, a bőrön, a kézen számos baktérium található. Tartsuk tisztán az arcbőrt! A szennyeződések lemosása elősegíti a bőr szellőzését. Ezzel ellentétben a pattanások elfedése, a korrektor, púder, illetve bármilyen, a pórusokat eltömítő fedőréteg alkalmazása gátolja a faggyúmirigyek természetes ürülését, szellőzését, ezért a gyulladás sokkal hosszabb idő alatt múlik el. Levegőzzünk! A szabadtéren – természetesen a bőrhibákat elfedő smink nélkül – töltött idő, séta, testmozgás, kifejezetten jót tesz a bőrnek, gyorsabban gyógyulnak a pattanások is! Kerüljük a színes, szagos, zsíros, nehezen felszívódó krémek használatát, mert egyrészt eltömítik a pórusokat, másrészt a tartósítószerek, színezékek, illatanyagok allergiás reakciókat okozhatnak, amelyek tovább rontják a bőr természetes regenerációs képességét. Pattanás ellen érdemes a lehető legkíméletesebb, minél természetesebb összetevőket tartalmazó megoldásokat választani!

 

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat pattanás ellen

A gyógynövények sokasága tartalmaz különböző gyulladáscsökkentő anyagokat. A növényi alapanyagokból készült tinktúrákat, pakolásokat sérülések, bőrgyulladások kezelésére évezredek óta használja az emberiség. A VARGA Herbal anti-akne oldat húszféle gyógynövény alkoholos kivonatával segíti a pattanások kíméletes, természetes és gyors eltüntetését. Ezek közül az egyik legfontosabb a kakukkfű kivonat és illóolaj, amelynek antimikrobiális tulajdonságairól egyre több kutatás áll rendelkezésre, ezek alapján pedig a különböző bőrgyulladások kezelésében igazi csodafegyver lehet. A zsályalevél kivonat az egyik lehatékonyabb természetes bőrgyulladás elleni szer. A körömvirág és a kamilla is közismert bőrnyugtató hatásáról. A tölgyfakéreg és a cickafarkfű kivonat a bőr természetes regenerációs folyamatait támogatja. A diófalevél és a somkóró antibakteriális vegyületei segítik a kisebb bőrgyulladások gyógyulását. A fekete nadálytő és a mezei zsurló a bőrsérülések tüneteit enyhíti hatékonyan, a korianderolaj pedig a kakukkfű illóolajhoz hasonlóan a pattanásokat okozó baktériumokat pusztítja el.

A VARGA anti-akne oldat magas hatóanyag tartalmú gyógynövény kivonatokkal segíti a pattanások visszahúzódását és természetes módon erősíti a gyulladásra hajlamos, problémás bőr természetes megújulási képességét!

 

Széchenyi 2020