Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Női kopaszodás homloknál

Női kopaszodás homloknál

A női kopaszodás a homloknál tűnik fel leginkább. Bár itt is csak lassacskán vékonyodik a haj, a negyvenes éveik közepétől sok nő veszi észre, hogy a homloka két oldalán egyszer csak láthatóan megfogyatkoznak a hajszálai. A hajhagymák működésének megerősítése azonban ellensúlyozhatja a haj ritkulását.

Női és férfi kopaszodás

A női és a férfi kopaszodás eltérő mintázatot mutat, az okok azonban mindkét esetben legtöbbször a hormonrendszer működésében, illetve az örökletes tényezőkben keresendők. A jellegzetes férfi kopaszodás a halántékok felett, illetve a fejtetőn kezdődik, a hajvonal egyre hátrébb húzódik és sokaknál ötvenéves, vagy akár fiatalabb korukra is kialakulhat a teljesen kopasz fejtető. A női hajhullás negyvenöt éves kor körül válhat láthatóvá és általában a fejbőr területén egyenletesen, fokozatosan ritkul meg a haj, de a férfiakkal ellentétben sehol sem tűnik el teljesen. A férfias típusú kopaszodás oka a hajhagymák érzékenysége a dihidrotesztoszteron hormonra, amelyet a szervezet a férfias nemi jellegeket meghatározó tesztoszteronból állít elő. Ennek genetikai okai vannak, akinek a felmenői között is előfordult ez a jelenség, annak nagyobb esélye van arra, hogy nála is kialakul. A női kopaszodás homloknál a leglátványosabb, bár a hajvonal a nőknél nem tűnik el, és mindenhol elvékonyodik a haj, a homlok két oldalán jól észrevehetően csökken a hajszálak mennyisége. Ez a típusú hajhullás a változókorral kezdődik a legtöbb esetben, amikor a szervezet ösztrogéntermelése csökken, és az androgén, vagyis férfias nemi hormonok – amelyek egyébként csak kis mennyiségben, de a női testben is termelődnek – relatív aránya megnő a korábbi évekhez képest.

A női kopaszodás homloknál a hajhagymák táplálásával mérsékelhető

A férfias típusú, illetve a középkorú, vagy idősebb nőket érintő hajhullás jellegzetessége, hogy a hajhagymák működése fokozatosan gyengül: egyre vékonyabb hajszálakat termelnek, mígnem előbb-utóbb a hajhagyma is elhal és nem nő belőle több hajszál. Amikor a női kopaszodás a homloknál megjelenik, és már észrevehetően gyengébb, pihés hajszálak nőnek ezen a területen, még lehet a hajhagymáknak segíteni abban, hogy minél tovább működőképesek maradjanak.

Ahhoz, hogy a hajhagymák erős, és egészséges hajszálakat termeljenek, sokféle vitaminra, ásványi anyagra és fehérjékre is szükségük van. Az időskori hajhullás oka a hormonális változások után legtöbbször a tápanyagok felszívódásának gyengülése, a kor előrehaladtával ugyanis a hajhagymák – ahogy minden más szerv is – egyre kevesebb tápanyaghoz jutnak. Normál étrend mellett többet enni nem érdemes ennek a folyamatnak az ellensúlyozása érdekében, de egyre jobban figyelni kell a minőségi, sok fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó táplálkozásra. Mindemellett a fejbőrt átszövő hajszálerek keringésének serkentése és a hajhagymák táplálása a fejbőr hajtüszőin át is segíti a hajhullás mértékének csökkentését.

VARGA hajcseppek hajhullás ellen: tápanyagbomba a gyengélkedő hajhagymáknak

Varga Herbal Hajcseppek hajhullás ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppek olyan természetes megoldást nyújtanak a hajhagymák tápanyag ellátására, ami kizárólag az ásványi anyagok, vitaminok és antioxidáns anyagok sokaságát tartalmazó 19-féle gyógynövénynek köszönhető. Az évtizedes tapasztalatokkal és szakértelemmel összeállított gyógynövény kivonat erőssége a sokféleség: a vitaminok és az ásványi anyagok ugyanis a szervezetben sem önállóan működnek, szükségük van egymásra a megfelelő hasznosuláshoz. A hajhagymák számára legfontosabb vitaminok közé tartozik az E-vitamin, az A-vitamin, a C-vitamin, a D-vitamin, a biotinként vagy H-vitaminként is ismert B7-vitamin, illetve a folsav, azaz a B9-vitamin. Az ásványi anyagok közül a vas, a szilícium, a réz és a cink megfelelő mennyisége is elengedhetetlen. A VARGA hajhullás elleni cseppekben található gyógynövények azonban nem csak ezeket a tápanyagokat tartalmazzák. A fejbőr hajszálereinek keringését élénkítő csalán-, zsálya-, torma-, borsmenta és bojtorjánkivonat támogatja a vérárammal a hajhagymákhoz jutó tápanyagok felszívódását, a kamilla és a körömvirág, a nyírfa- illetve a diófalevél, a komló és számos más gyógynövény kivonata segíti a fejbőr regenerációját. A változókorral hormonális okokból beköszöntő női kopaszodás a homloknál néhány hét, illetve hónap alatt láthatóan mérséklődhet a készítmény rendszeres napi használatával.

Széchenyi 2020