Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Mit tehetsz a nehézláb érzés ellen?

Mit tehetsz a nehézláb érzés ellen?

A fájdalmas visszér tágulatok jellemzően a lábszáron, a comb belső oldalán és térdhajlatokban jelennek meg. Mivel a női nemi hormonok gyengítik az érfalakat, a visszeresség a nőket általában jobban sújtja, az akár többszöri terhességek a hormonális változások és a súlynövekedés miatt pedig még tovább rontanak a helyzeten.

A visszeresség, vagyis a véna tágulatok kialakulásának oka a vénabillentyűk elégtelen működése, amely akadályozza a vénákban az elhasznált vér visszaáramlását. A megnövekedett vénás nyomás tovább gyengíti az érfalakat, ennek következtében pedig a szövetek közé is kerülhet folyadék. Az így kialakuló ödéma miatt a láb megdagad, leggyakrabban az alsó szakaszokon, ahol a legnagyobb a nyomás, vagyis a boka és a lábszár területén. A visszeres fájdalomra a legjellemzőbb a nehézláb érzés, a tompa fájdalom olyan, mintha ólomlábakon járna az ember.

Praktikák a nehézláb érzés ellen

A nehézláb érzés azonnal megszűnik a láb felpolcolásakor. Miért? Mert ilyenkor a vénák kiürülnek, a vér visszaáramlik a szív irányába. Pihenéskor, ágyon fekve is érdemes a lábakat egy párnával megemelni. A kitágult erek összeszorításával a keringés serkentését szolgálja a fásli vagy a kompressziós harisnya viselése is – amit a legkevésbé sem kedvelnek az érintettek, hiszen se nem szép, se nem kényelmes viselet. Milyen módszerekkel lehet akkor mégis, akár napközben is, a nehézláb érzést enyhíteni?

A láb hűtése, jegelése egyrészt azonnali felfrissülést okoz a hideg fájdalomcsillapító hatása révén, másrészt a visszérharisnyához hasonlóan érösszehúzó hatása miatt a keringést is élénkíti. A hűtésre legalkalmasabb a hideg zuhany, erre javasolt is egy percet szánni a reggeli, de főleg az esti tisztálkodás során, munka közben azonban nem nagyon van rá lehetőség.

A keringést fokozó visszér torna, séta, a lábszár és a talp izmait átmozgató gyakorlatok is enyhítik a nehézláb érzést a vénás nyomás csökkentésével. A megemelt lábbal végzett lábfejkörzések ülőmunka közben is jólesnek a lábnak, érdemes naponta többször is egy pár percet fordítani erre.

Varga Herbal Lábápoló spray

Varga Herbal Lábápoló spray

VARGA Lábápoló Spray: hűsítő mentol és keringésfokozó gyógynövények sokasága a nehézláb érzés ellen

Hűsítés és a keringés élénkítése. Ezek a kulcsszavak a visszeresség okozta nehézláb érzés ellen, és pontosan ezek a VARGA Lábápoló Spray erősségei is. A húszféle gyógynövénykivonat alkoholos kivonatán és a mentolon kívül semmilyen más felesleges kémiai anyagot nem tartalmazó VARGA Lábápoló Spray azonnal megkönnyebbülést nyújt a fáradt, visszeres lábnak. A gyógynövények közül a rozmaring, a csalán, a torma, a borsmenta, a zsálya, a bojtorján és a cickafarkfű is élénkíti a bőr alatti kötőszövetekben a vérkeringést, a mentol pedig kellemesen hűsítő hatásával űzi el a nehézláb érzést. A VARGA Lábápoló Spray az antioxidánsokban, érvédő flavonoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyógynövények révén rengeteg olyan értékes tápanyagot tartalmaz, amelyek a bőrön át szívódnak fel. A praktikus spray kiszerelésnek köszönhetően bárhol és bármikor könnyen használható, egy pár fújás után azonnal felfrissíti az elnehezült lábat!

Széchenyi 2020