Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Mire jó a visszér torna?

Mire jó a visszér torna?

A visszerek kitágult vénák, amelyekben lelassul a véráramlás, az így bekövetkező nyomásnövekedés a lábban pedig fájdalmat okoz. A visszér torna élénkíti a keringést, segíti az elhasznált vér visszaáramlását a szív irányába és enyhíti a nehézláb érzést.

Akik számára ismerősek a visszérfájdalmak, pontosan tudják, hogy az állás vagy ülés közben rendszeresen jelentkező fájdalom könnyű séta, fekvés, vagy a lábak felpolcolása hatására jelentősen enyhül. Ennek oka egyszerűen az, hogy a mozgás serkenti a keringést és a kitágult vénákban a vér áramlását.

Melegben, egész napos álldogálás vagy ülés után, de a lábizmokat túlságosan igénybe vevő, intenzív sportolás után is jobban fáj a visszeres láb. Sokat segít ilyenkor a hűtés és egy kis átmozgatás: egy hideg zuhany vagy a vér visszaáramlását segítő testhelyzetben, felemelt lábbal végzett tornagyakorlatok azonnal enyhítik a kellemetlen, feszítő érzést.

Visszér torna a vénák tehermentesítésére

A visszértorna gyakorlatokat a legjobb háton fekve végezni, hogy minél jobban tehermentesítsük közben a lábat, de a lábfej és a lábszár gyakori átmozgatása bárkinek erősen ajánlott az egész napos ülőmunka közben is. A cél a talp és az alsó lábszár izmainak megmozgatása, ezzel segítve a véráramlást. A háton fekve, felemelt lábbal végzett gyakorlatok során a vénákban pangó vér visszaáramlik a kitágult erekből a szív felé – ami azonnali megkönnyebbülést okoz. A lábfej előre-hátra mozgatása, a lábfejkörzések, a lábujjak begörbítése és kiegyenesítése, a levegőben biciklizés és a fekvő helyzetben kinyújtott lábak magasba emelgetése a lábfej előre hátra mozgatása közben a leggyakoribb visszértorna gyakorlatok. A lábfejkörzések és a lábfej előre-hátra mozgatása az egész napos ülés közben is nagyon ajánlott azoknak, akik visszerességre hajlamosak, illetve az ülőmunkát végzők számára mindenképpen javasolt egy pár perces sétával naponta többször is megszakítani az egyhelyben ülést.

Varga Herbal Lábápoló spray

Varga Herbal Lábápoló spray

Tornához vagy azon kívül is használd a VARGA Lábápoló Sprayt a visszeres panaszok ellen!

A visszér torna mellett az egész napos igénybevételtől elnehezült lábaknak a keringésfokozó hatású növényi kivonatokat tartalmazó készítmények is megkönnyebbülést nyújthatnak. A legismertebb helyi keringést élénkítő gyógynövény a rozmaring, de ezen kívül még számos olyan növényi kivonat létezik, amelyek vérbőséget okozó hatásuk révén segítik a keringés serkentését. A VARGA Lábápoló Spray egyik legfontosabb összetevője szintén a rozmaringkivonat, de emellett a torma, a csalán, a borsmenta, a zsálya, a cickafarkfű és a bojtorján is élénkítik a bőr alatti kötőszövetben a vérkeringést. A mentol hűsítő hatása pedig egy pár fújás után azonnal érezhetően felfrissíti a fáradt lábat!

A visszeres lábszár bőre gyakran különösen száraz a gyengébb keringés és véranyagcsere miatt. A VARGA Lábápoló Spray összetevői közül a kamilla-, a körömvirág és nem utolsó sorban a fekete nadálytő kivonat gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatása a legismertebb, de a több mint húszféle gyógynövény vitaminok, ásványi anyagok, gyulladáscsökkentő vegyületek, flavonoidok, antioxidánsok sokaságát tartalmazza. A VARGA Lábápoló a könnyű spray kiszerelésnek köszönhetően nem ragad és gyorsan felszívódik, használata nem csak otthon, hanem akár az egész napos irodai munka közben is ajánlott, naponta többször is.

Széchenyi 2020