Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Mindennapi hajnövesztő rutin az egészséges hajért

Mindennapi hajnövesztő rutin az egészséges hajért

Vajon mitől nő ilyen gyorsan a haja? – merül fel sokakban egy-egy szép hajkorona láttán a kérdés. A titok nyitja pedig általában nem valamilyen bonyolult hajnövesztő rutin, hanem a megfelelő tápanyagokat biztosító, gondos, természetes hajápolás.

A hajszálak havonta átlagosan 1 cm-t nőnek, de van, akinek csak fél centit és van, akinek havonta akár két centit is nő a haja. Télen lassabban, nyáron gyorsabban, fiatal korban tempósabban, idősebb korban megfontoltabban nőnek hajszálaink. Sokat számítanak a genetikai adottságok és a haj minősége. A hajnövekedést befolyásolja a fejbőr és a hajszálak épsége, valamint a hajhagymák tápanyag-ellátottsága is.

Természetes hajnövesztő rutin: több vitamin, kevesebb hajformázás

Régen a nők legfontosabb hajápolási trükkje a haj mindennapos, alapos kifésülése volt. Nem árt tehát rendszeresen fésülködni, de a sok hajfestés, hajformázás nem tesz jót a hajnak. A túl forró levegő és a különböző vegyszerek hatására a hajszálak könnyen kiszáradnak, külső védőrétegük megsérülhet. A töredezett hajvégek elvékonyodnak, kettéválnak, a haj nem nő olyan szépen, mintha ép és egészséges lenne minden hajszál.

A haj növekedését befolyásolja a szervezet energia-, vitamin- és ásványi anyag szintje is. Mivel a hajszálak 90 %-ban keratinból, egy rostos szerkezetű fehérjéből állnak, fontos, hogy a megfelelő mennyiségű zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona mellett a szervezet elegendő fehérjéhez is hozzájusson. A tavasz elején sokaknál jelentkező hajhullás vitaminraktáraik tél végi kimerülését jelzi. A stressz és a különböző krónikus és akut betegségek is csökkentik a szervezet energiaszintjét, ami gyakran jár hajhullással.

Tápláld a hajhagymákat is!

A hajtüszők mélyén megbújó hajhagymák nemcsak a mindennapi étkezések révén, hanem a fejbőrön át is képesek a szükséges tápanyagokhoz hozzájutni. A jól megválasztott hajápoló szerek egyszerre tisztítják és erősítik a hajszálakat.

  • A hajtípusnak megfelelő,
  • hajerősítő növényi kivonatokban gazdag,
  • a hajhagymák egészséges működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat biztosító,
  • felesleges színezőanyagoktól, illatszerektől és tartósítószerektől mentes,
  • akár mindennapos hajmosásra is ajánlott

samponok és balzsamok mosás után szép fényt és tartást adnak a hajnak, nem szárítják ki és nem is nehezítik el a hajszálakat.

Legalább hajmosáskor, de inkább minden nap ajánlott egy kicsit átmasszírozni a fejbőrt! A masszírozás serkenti a hajszálerek keringését, a friss vérből pedig a hajhagymák is több táplálékhoz jutnak.

VARGA hajcseppek – húszféle gyógynövénnyel táplálják a hajat

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A fejbőr pár perces masszírozásához érdemes bevetni a VARGA hajcseppeket is. A válogatott gyógynövények élénkítik a hajszálerek keringését, a hajnövekedéshez szükséges aminosavakkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és mikroelemekkel táplálják a hajhagymákat. A VARGA hajcseppek a gyógynövények alkoholos kivonatán kívül nem tartalmaznak semmilyen más összetevőt, kizárólag magas hatóanyagtartalmukkal, a természet erejével védik a fejbőrt, enyhítik a hajhullást és erősítik a hajszálakat!

Széchenyi 2020