Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Melyik a legjobb hajszesz hajhullás ellen?

Melyik a legjobb hajszesz hajhullás ellen?

A legjobb hajhullás elleni hajszesz az, amelyik megszünteti a haj ritkulását – és nem tartalmaz a fejbőrt irritáló összetevőket, tartósítószereket, illatanyagokat. A VARGA cseppekben a csaknem húszféle gyógynövény alkoholos kivonatán kívül semmilyen más, felesleges összetevő, mesterséges adalékanyag nincsen. Hatékony és természetes hajszesz hajhullás ellen, ami önmagáért beszél!

Hajhullás ellen hajszesz, sampon vagy vitamin?

Mindegyik, ha nagyon hullik! A hajhullás okai szerteágazók lehetnek, gyakori eset azonban, hogy a hajhagymák valamilyen okból nem jutnak hozzá a működésükhöz szükséges összes táplálékhoz. A hajhagymáknak a hajszálak folyamatos termeléséhez vitaminokra, számos ásványi anyagra és a fehérjéket alkotó aminosavakra is szükségük van, mindezt pedig a fejbőr hajszálereiben keringő vérből képesek magukhoz venni. A hajhullás elleni vitamin készítmények részben vagy teljesen biztosítják a szervezet számára ezeket a tápanyagokat. A szájon át szedett tabletták hatóanyagainak azonban az emésztőrendszeren át felszívódva csak egy része jut el közvetlenül a hajhagymákhoz.

A hajhullás elleni hajszeszek előnyei

A hajhullás elleni hajszeszek előnye, hogy a bennük található vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak a fejbőrön át közvetlenül a hajhagymákhoz jutnak. A legjobb hajszeszek ráadásul a fejbőr keringését serkentő összetevőket is tartalmaznak, amelyek elősegítik, hogy a friss vérből a hajhagymák több tápanyaghoz jussanak hozzá. A VARGA hajerősítő és hajhullás elleni cseppekben a borsmenta és a tormakivonat gondoskodik a fejbőr hajszálereinek élénkebb keringéséről. A VARGA samponok tisztító és ápoló hatóanyagaik mellett a VARGA cseppekben található gyógynövény komplexet is tartalmazzák.

A hajhullás elleni hajszesz és a sérülékeny fejbőr

A hajhullást gyakran kísérik a fejbőrön megjelenő elváltozások, amelyek önmagukban is hozzájárulhatnak a haj megritkulásához. A szeborreás dermatitisz, azaz a zsíros típusú korpásodás jellemzője a fejbőr kipirosodása, viszketése, lemezes hámlása. A foltokban jelentkező tünetekkel érintett területeken pedig gyakran sokkal jobban hullik a haj. A fejbőr kiszáradása okozhatja a száraz típusú korpásodást, amelyet sok esetben kísér a haj ritkulása. Az erős viszketéssel, bőrhámlással és hajhullással járó korpásodást a fejbőrön egyébként is jelen lévő gombák elszaporodása is kiválthatja. Ha a fejbőr sérült, a hajhullás elleni hajszeszek számos összetevőjére sokkal érzékenyebben reagálhat, könnyen előfordulhat, hogy a kiszáradás, viszketés, hámlás fokozódik. Ez persze a hajszálaknak sem tesz jót, a hajhullás nemhogy enyhülne, hanem még rosszabb is lehet. Ezért fontos, hogy olyan hajhullás elleni szert válasszunk, amely nem tartalmaz tartósítószereket, illatanyagokat, színezőanyagot vagy más mesterséges adalékanyagokat.

A VARGA cseppek jellegzetes illata a nagy mennyiségű gyógynövénynek köszönhető – ez pedig sokkal inkább pozitívum, mint hátrányos tulajdonság! Akik nehezen tudnak megbarátkozni a gyógynövénykeverék erős illatával, gondoljanak arra, hogy ez az ára annak, hogy a fejbőrükre csak természetes, a hajhagymákat és a hajszálakat rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal és aminosavakkal tápláló, erősítő növényi kivonatok kerüljenek! A jó illatú, sokféle kémiai anyagot tartalmazó hajhullás elleni hajszeszekkel pedig érdemes óvatosan bánni, ha fejbőrünk a szokásosnál egy picit is érzékenyebb.

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppekben található körömvirág, komló-, kamilla- és lándzsás útifű kivonat gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásának köszönhetően védi és regenerálja az érzékeny, kipirosodásra, viszketésre hajlamos fejbőrt. A torma-, a borsmenta és a zsályakivonat élénkíti a fejbőr hajszálereinek keringését. A hajhullás ellen a népi gyógyászatban évszázadok óta használt diófalevél és nyírfalevél kivonat dúsabbá varázsolja a hajat. A csalán, a bojtorján és a mezei zsurló magas kovasav, illetve szilícium tartalmának köszönhetően erősíti a hajszálakat. A csipkebogyó kivonat magas C-, B-, A-vitamin és antioxidáns tartalma révén nemcsak a hajhagymákat táplálja, hanem védi, nyugtatja is a fejbőrt és erősíti ellenálló képességét.

Széchenyi 2020