Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Melyik a legjobb hajhullás elleni sampon?

Melyik a legjobb hajhullás elleni sampon?

Egyszerűen szólva a legjobb hajhullás elleni sampon az, amelyiktől újra dúsabb lesz a haj, de azért persze ennyire nem egyszerű a dolog. A hajhullás elleni samponok rendszeres használata kiegészíti a hajnövekedési problémák kezelését és támogatja az egészséges hajnövekedést.

Mit csinál a legjobb hajhullás elleni sampon?

A legjobb hajhullás elleni samponok a hajszálak szerkezetét megerősítő, a hajhagymákat tápláló és a fejbőr keringését élénkítő összetevőket tartalmaznak. Ezek lehetnek hozzáadott vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, növényi fehérjék, de tiszta gyógynövénykivonatok is. Előbbiekre jó példa a samponokban nagyon gyakran megtalálható tokoferol, amely az E-vitamin kémiai úton előállított változata és a pantenol, amely a B5-vitamin egyik kémiai formája. Sokféle sampon tartalmaz növényi fehérjéket is, általában búza- vagy kukoricaproteint.

Vitaminok a hajhullás megállítására

Az erős hajszálak növekedésében valóban fontos szerepe van az E-vitaminnak, a B5-vitaminnak és a fehérjékben megtalálható aminosavaknak, azonban a hajhagymák egészséges működéséhez szükség van még sok más vitaminra, nyomelemre, ásványi anyagra is. A vitaminok közül kiemelkedően fontosak a B-vitaminok, a folsav, a biotin vagy H-vitamin, az A-vitamin és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül a hajszálak szerkezetét erősítő szilícium, a vas, a cink, a szelén és a réz mennyisége meghatározó. Az egyes nyomelemek, ásványi anyagok és vitaminok egymás felszívódását is támogatják, hatásaikat kölcsönösen erősítik.

Hatóanyag felszívódás

Ahhoz, hogy a hajhullás elleni samponok valóban hatásosak legyenek, fontos, hogy tápláló hatóanyagaik jól felszívódjanak. Az egészséges élelmiszerekben megtalálható tápanyagok jobban hasznosulnak a szervezetben, mint az egyes vitaminkészítmények. Ugyanígy a bőrön át felszívódó kozmetikumokra is igaz, hogy a természetes növényi kivonatok a szervezet számára a szintetikus adalékanyagoknál jobb tápanyagforrást jelentenek. Az egyik legjobb példát erre a töredező, fogyatkozó hajszálak megerősítésére évezredek óta használt gyógynövény kivonatok; a csalánból, bojtorjánból, mezei zsurlóból, diólevélből, nyírfalevélből, kamillából készült főzetek jelentik. Hatásukat csak a tapasztalatok igazolták, ma viszont már tudjuk, hogy számos olyan ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, amelyekre a hajhagymáknak a hajszálak termeléséhez szüksége van.

Hajhullás ellen tehát érdemes a haj növekedéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat minél természetesebb formában tartalmazó sampont választani.

Varga samponok hajhullás ellen

A VARGA gyógynövényes samponok és a hajbalzsam a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppekben megtalálható gyógynövények erejével enyhítik a hajhullást és táplálják a hajat. A csalán- és a mezei zsurló kivonat magas kovasav tartalmának köszönhetően a hajszálak szerkezetét erősítő szilícium kiváló forrása. A nyírfalevél és a diólevél főzetét évszázadokon át használták a népi gyógyászatban a hajhullás ellenszereként. A kamilla, az orbáncfű, a zsálya és a kakukkfű nyugtatják az érzékeny fejbőrt. A torma-, a menta-, a somkóró és a koffeinkivonat serkenti a hajszálerek keringését és a hajnövekedést.

Nemcsak hajhullás esetén, hanem egyébként is alapszabály, hogy egészséges hajszálak csak egészséges fejbőrből nőnek, ezért fontos, hogy a rendszeresen használt sampon tisztító hatása mellett gyengéden ápolja is a fejbőrt.

A legtöbb hajszálat hajmosáskor és fésülködéskor veszítjük el. Sokan ezért a szükségesnél ritkább hajmosással igyekeznek elodázni hajszálaik elvesztését, pedig azok így is, úgy is kihullanak. A hajmosás halogatása nemcsak a haj, hanem a fejbőr zsírosodást is előidézi, sőt, ennek következtében gyakran a korpásodás is megjelenik. A gyulladt, viszkető fejbőr pedig a hajhullás fokozódását okozhatja. Ha vékonyszálú a haj, akkor akár másnaponta is meg kell mosni, de ez nem károsítja a hajat, ha jó minőségű, gyakori használatra is ajánlott sampont használunk hozzá.

A VARGA samponok kiegészítik és támogatják a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek hatását és segítenek megőrizni a hajszálak egészségét. Mindennapos használatuk sem szárítja ki a hajat. Növényi hatóanyagaik serkentik a hajhagymák működését, ápolják és regenerálják a fejbőrt. Hajmosás után a hajvégekre javasolt a VARGA hajbalzsamot is alkalmazni, hogy a haj könnyen fésülhető, fényes és jól táplált legyen.

Széchenyi 2020