Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Koronavírus: hajhullás a fertőzés után

Koronavírus: hajhullás a fertőzés után

Azok számára, akiknek a koronavírus fertőzés után hetekkel vagy hónapokkal egyszer csak csomókban kezd hullani a haja, nem sok vigaszt jelent az a tudat, hogy a komoly betegségek után ez nem is olyan ritka jelenség. Néhány hónap alatt magától is rendeződik, de érdemes támogatni ezt a folyamatot.

Hajhullás koronavírus miatt

Az erős hajhullás a koronavírus fertőzés után jelentkező, látszólag nem vészes, de sokak számára komoly pszichés terhet jelentő tünetek egyike. Egyes statisztikák szerint a hosszú covid szindrómában szenvedők 20-22 %-át érintő intenzív hajvesztés a nőket és a fertőzésen súlyos tünetekkel átesetteket sújtja jobban.

A jó hír az, hogy ez a típusú hajhullás korántsem végleges, és ahogy a szervezet összeszedi magát, a hajhagymák működése újra rendeződik. Ez azonban akár egy fél évet is igénybe vehet. A hajmosáskor, fésülködéskor kihulló hajcsomók láttán senki sem arra gondol, hogy semmi baj, majd egy félév múlva már sokkal jobb lesz a helyzet, inkább igyekszik elkerülni a fésülködést és ritkábban mos hajat, hogy ne kelljen a kopaszodással szembesülni. Bár erre a nehéz időszakra valóban csak egy átmeneti állapotként kell tekinteni, az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlása csökkentheti a hajhullást és segíti a hajhagymák működését.

Ahhoz, hogy a hajhagymák megfelelő minőségű hajszálakat termeljenek, sokféle vitaminra, és ásványi anyagra, valamint mikroelemekre és aminosavakra is szükségük van. A hosszú, súlyos betegség okozta érzelmi és fizikai stressz és a fertőzéssel folytatott harc miatt fellépő vitamin- és ásványi anyag hiány is hozzájárul a gyógyulás utáni fáradtság, depresszió, gyengébb teljesítőképesség és nem utolsó sorban a hajhullás kialakulásához.

A hajhagymák a működésükhöz szükséges táplálékhoz a fejbőr hajszálereiben keringő vérből jutnak hozzá. A szervezet vitaminraktárainak lemerülése ezért a hajszálak meggyengüléséhez és hajhulláshoz vezet. A normál hajnövekedéshez szükséges vitaminok pótlására számos szájon át szedhető hajhullás elleni vitaminkészítmény kapható. Ezek hátránya lehet, hogy hatóanyagaik a gyomron át, a véráramon keresztül az egész szervezetben felszívódnak és nem közvetlenül a hajhagymáknál fejtik ki hatásukat. A hajhullás elleni szérumok, hajszeszek ezzel szemben a fejbőrön át bemasszírozva bejutnak a hajtüszők mélyére is.

VARGA hajhullás elleni cseppek koronavírus után

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppek olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyeket a népi gyógyászatban évszázadokon át használtak hajhullás, fejbőr problémák és a hajszálak töredezése ellen. A legismertebbek ezek közül a csalánlevél és a csalángyökér, a bojtorján, a nyírfalevél, a diólevél és a mezei zsurló. A körömvirág és a kamilla megnyugtatja az érzékeny fejbőrt. A torma-, a zsálya- és a mentakivonat serkenti a fejbőr hajszálereinek keringését, így a hajhagymák több friss tápanyaghoz jutnak. A csipkebogyó kivonat és a többi, csaknem húszféle gyógynövény rendkívül gazdag antioxidáns anyagokban, vitaminokban, a hajszálakat erősítő ásványi anyagokban, aminosavakban is.

Az egyedi gyártási technológiának köszönhetően a VARGA hajcseppekben található gyógynövénykivonatok megőrzik magas tápanyag tartalmukat. A készítmény a tiszta gyógynövények alkoholos kivonatán kívül nem tartalmaz más anyagokat, így ismert mellékhatása nincs. A koronavírus hosszú távú hatásainak kezelése mellett, a hajhullás enyhítésére, a normál hajnövekedés helyreállítására ajánlott használata.

Széchenyi 2020