Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00): +36 70 39 21 989
Hajnövesztés házilag

Hajnövesztés házilag

Hajnövesztés házilag? Miért, lehet máshogy is hajat növeszteni? – kérdezhetnénk. Hiszen az ember haja csak úgy nő – gondoljuk ezt addig, amíg egyszer csak nem szembesülünk a hajnövekedési problémákkal.

Fokozott hajhullás esetén a hajnövesztés sem megy

A hajhullás sokszor együtt jár a hajnövekedés ütemének csökkenésével is. Az érintettek ilyenkor nem csak azt tapasztalják, hogy ritkul a hajuk, de mintha az apró pici babahajak, a frissen növekvő hajszálak is teljesen eltűnnének. A haj látható megfogyatkozását okozhatják különböző betegségek, hormonális változások, tartós stresszhelyzetek, vitaminhiányos állapotok is. A hajnövekedést azonban alapvetően a hajhagymák működése határozza meg. Az egészséges és erős hajszálak termeléséhez a hajhagymáknak számos vitaminra, ásványi anyagra és a fehérjéket felépítő aminosavakra is szüksége van. A betegségek, gyulladások, tartós fizikai vagy pszichés igénybevétel, a helytelen táplálkozás esetén könnyen kimerülnek a szervezet vitaminraktárai, ennek pedig egyik első jele a hajhullás megjelenése. Kóros hajhullás esetén a hajhagymák működése gyengül, emiatt a hajszálak elvékonyodnak, növekedésük pedig lelassul.

VARGA hajhullás elleni cseppek az egészséges hajnövekedés támogatására

A VARGA hajhullás elleni cseppek 19 gyógynövény erejével támogatják az egészséges hajnövekedést. Az egyedi gyártási eljárásnak köszönhetően a növényi kivonatok megőrzik magas tápanyag tartalmukat, vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak sokaságával táplálják a hajhagymákat. A hajcseppek a fejbőrbe masszírozva a hajtüszőkön át pontosan a hajhagymákhoz jutnak. A növényi hatóanyagok a fejbőr keringését is élénkítik, így a hajhagymák a hajszálerekben keringő vérből több friss tápanyagot vehetnek fel. A hajcseppek rendszeres használatával megszűnik a túlzott mértékű hajhullás és beindul a gyengélkedő hajhagymák működése.

Töredező, megviselt haj – amikor a hajnövesztés házilag szinte lehetetlen

A sérült, elvékonyodott hajvégek még azelőtt letörnek, mielőtt láthatóvá válna a hajnövekedés. A töredezett hajvégek hosszú hajnál a leglátványosabbak, de a rövid frizura is ugyanúgy tönkremehet a sok festés, vegyszeres beavatkozás hatására. A hosszú hajat a gyakori festésen kívül sokszor a forró levegővel történő hajformázás, hajvasalás, göndörítés is károsítja. Ráadásul a vállig, vagy azon túl érő felrepedezett hajvégek a ruhákkal történő érintkezés, súrlódás miatt még jobban töredeznek. Amikor a hajszálak külső védőrétege, a kutikula kiszárad, lemezei nem tudnak szépen egymásra simulni. Ennek látható jele a haj kifakulása, rövid hajnál a kicsit kócos, borzas megjelenés.

A töredező hajvégek levágása csak tüneti kezelést jelent, nem nyújt végleges megoldást. A leggyakoribb tanács a vegyszeres kezelésektől megviselt, kiszáradt haj egészségének helyreállítására a hajfestés elhagyása és a sérült hajvégek levágása. Sokan azonban komoly veszteségként élik meg, amikor kénytelenek levágatni és természetes színűre hagyni az addig megszokott dús, színezett hajkoronát.

VARGA hajcseppek az igénybe vett hajszálak megerősítésére

Hajcseppek-hajhullás-ellenA VARGA hajerősítő cseppek több, mint húszféle gyógynövénykivonatot tartalmaznak, melyeknek a haj megerősítésére gyakorolt jótékony hatását évszázados népgyógyászati tapasztalatok bizonyítják. A mezei zsurló, a csalán és a bojtorján magas kovasav tartalmával segíti a töredező hajszálak szilárd szerkezetének helyreállítását. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, válogatott gyógynövények táplálják a hajhagymákat, nyugtatják és védik a fejbőrt, élénkítik a hajszálerek keringését. A VARGA hajerősítő cseppek használata különösen ajánlott a gyakori festés, hajformázás miatt igénybe vett haj szépségének helyreállítására.