Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Hajnövesztés házilag

Hajnövesztés házilag

Hajnövesztés házilag? Miért, lehet máshogy is hajat növeszteni? – kérdezhetnénk. Hiszen az ember haja csak úgy nő – gondoljuk ezt addig, amíg egyszer csak nem szembesülünk a hajnövekedési problémákkal.

Fokozott hajhullás esetén a hajnövesztés sem megy

A hajhullás sokszor együtt jár a hajnövekedés ütemének csökkenésével is. Az érintettek ilyenkor nem csak azt tapasztalják, hogy ritkul a hajuk, de mintha az apró pici babahajak, a frissen növekvő hajszálak is teljesen eltűnnének. A haj látható megfogyatkozását okozhatják különböző betegségek, hormonális változások, tartós stresszhelyzetek, vitaminhiányos állapotok is. A hajnövekedést azonban alapvetően a hajhagymák működése határozza meg. Az egészséges és erős hajszálak termeléséhez a hajhagymáknak számos vitaminra, ásványi anyagra és a fehérjéket felépítő aminosavakra is szüksége van. A betegségek, gyulladások, tartós fizikai vagy pszichés igénybevétel, a helytelen táplálkozás esetén könnyen kimerülnek a szervezet vitaminraktárai, ennek pedig egyik első jele a hajhullás megjelenése. Kóros hajhullás esetén a hajhagymák működése gyengül, emiatt a hajszálak elvékonyodnak, növekedésük pedig lelassul.

VARGA hajhullás elleni cseppek az egészséges hajnövekedés támogatására

A VARGA hajhullás elleni cseppek 19 gyógynövény erejével támogatják az egészséges hajnövekedést. Az egyedi gyártási eljárásnak köszönhetően a növényi kivonatok megőrzik magas tápanyag tartalmukat, vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak sokaságával táplálják a hajhagymákat. A hajcseppek a fejbőrbe masszírozva a hajtüszőkön át pontosan a hajhagymákhoz jutnak. A növényi hatóanyagok a fejbőr keringését is élénkítik, így a hajhagymák a hajszálerekben keringő vérből több friss tápanyagot vehetnek fel. A hajcseppek rendszeres használatával megszűnik a túlzott mértékű hajhullás és beindul a gyengélkedő hajhagymák működése.

Töredező, megviselt haj – amikor a hajnövesztés házilag szinte lehetetlen

A sérült, elvékonyodott hajvégek még azelőtt letörnek, mielőtt láthatóvá válna a hajnövekedés. A töredezett hajvégek hosszú hajnál a leglátványosabbak, de a rövid frizura is ugyanúgy tönkremehet a sok festés, vegyszeres beavatkozás hatására. A hosszú hajat a gyakori festésen kívül sokszor a forró levegővel történő hajformázás, hajvasalás, göndörítés is károsítja. Ráadásul a vállig, vagy azon túl érő felrepedezett hajvégek a ruhákkal történő érintkezés, súrlódás miatt még jobban töredeznek. Amikor a hajszálak külső védőrétege, a kutikula kiszárad, lemezei nem tudnak szépen egymásra simulni. Ennek látható jele a haj kifakulása, rövid hajnál a kicsit kócos, borzas megjelenés.

A töredező hajvégek levágása csak tüneti kezelést jelent, nem nyújt végleges megoldást. A leggyakoribb tanács a vegyszeres kezelésektől megviselt, kiszáradt haj egészségének helyreállítására a hajfestés elhagyása és a sérült hajvégek levágása. Sokan azonban komoly veszteségként élik meg, amikor kénytelenek levágatni és természetes színűre hagyni az addig megszokott dús, színezett hajkoronát.

VARGA hajcseppek az igénybe vett hajszálak megerősítésére

Varga Hajerősítő – kimerült, töredezett hajra

A VARGA hajerősítő cseppek több, mint húszféle gyógynövénykivonatot tartalmaznak, melyeknek a haj megerősítésére gyakorolt jótékony hatását évszázados népgyógyászati tapasztalatok bizonyítják. A mezei zsurló, a csalán és a bojtorján magas kovasav tartalmával segíti a töredező hajszálak szilárd szerkezetének helyreállítását. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, válogatott gyógynövények táplálják a hajhagymákat, nyugtatják és védik a fejbőrt, élénkítik a hajszálerek keringését. A VARGA hajerősítő cseppek használata különösen ajánlott a gyakori festés, hajformázás miatt igénybe vett haj szépségének helyreállítására.

Széchenyi 2020