Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Hajnövekedést serkentő szérum – hajnövesztésre vagy hajhullás ellen?

Hajnövekedést serkentő szérum – hajnövesztésre vagy hajhullás ellen?

A hajnövekedést serkentő szérumok a fejbőrön át, a hajtüszőkön keresztül felszívódva segítik a hajhagymák működését. Bár a hajnövekedés üteme genetikailag meghatározott adottság, a kimerülőben lévő hajhagymák megfelelő táplálása a fogyatkozó hajkoronával is csodát tehet.

Hajnövekedést serkentő szérum vagy hajhullás elleni szer?

A hajnövekedést serkentő szérumok valójában nem késztetik gyorsabb növekedésre a hajat, sokkal inkább a meggyengült, de még életképes hajhagymákra hatnak. A hajnövekedés mértéke nehezen befolyásolható, a felmenőinktől örökölt tényezőkön alapuló tulajdonság. Nyáron egy kicsit gyorsabban nő a hajunk, mint télen, ami nagy valószínűséggel a vitamindús táplálkozásnak, a jobb közérzetnek, általános lelki és fizikai állapotunknak is betudható. A hajhullás fokozódása jellemzően inkább télen és tavasszal, a szervezet vitaminraktárainak kimerülését követően jelentkezik. A különböző hajnövesztő szérumok a hajszálak termeléséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlásával, a fejbőr vérkeringésének élénkítésével járulnak hozzá a hajhullás enyhítéséhez és a hajnövekedés újraindításához.

A valóban hatékony hajhullás elleni szerek ugyanakkor tényleg képesek dúsabbá varázsolni a hajat: ezt azonban nem a gyors hajnövesztéssel, hanem a még életképes hajhagymák működésének támogatásával érik el. A hajhagymák megfelelő táplálása nyomán sokan tapasztalják, hogy a homlok vonalában elszaporodnak a kis „babahajak”, azaz vékony kis hajszálak sokasága jelenik meg az addig szunnyadófélben lévő hajhagymákból, amelyek előbb-utóbb megerősödve tényleg szép tartást adnak a hajnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka a hajhagymák meggyengülése

Az erős és egészséges hajhagymák feladata, az újabb és újabb hajszálak termelése egy életen át tart. Egy-egy hajszál életciklusa 2-6 év. A folyamatos növekedési fázist követően a hajszálak végén található hajhagymák működése az utolsó néhány hónapban leáll. A hajgyökérben megindul az új hajszálak termelése, ezek pedig lassan kitolják a régi, elhalt szálakat, amelyek a bőrfelszínre érve kihullanak.

Az életkor előrehaladtával azonban az emberi szervek működése gyengül – így van ez a hajhagymák esetében is. A negyvenes éveiket követően a legtöbb embernek láthatóan ritkulni kezd a haja, idős korukra pedig a férfiak a hajuk 70-80, a nők 30-40 százalékát is elveszíthetik. A hormonális változásokon és a tesztoszteron termeléshez kapcsolódó férfias típusú kopaszodáson túl a haj megfogyatkozásának egyik leggyakoribb oka a hajhagymák kimerülése. Ehhez hozzájárul az időskori anyagcsere folyamatok gyengülése, a helytelen táplálkozás, az évtizedek során a szervezetben felhalmozódó méreganyagok, lelki és fizikai problémák és a kisebb gyulladásos folyamatok is.

Azok a hajhullás elleni szérumok, amelyek hatékonyan képesek a hajhagymákhoz eljuttatni és pótolni a működésükhöz szükséges tápanyagokat, segíthetnek újraindítani az egyre gyengébb hajszálakat termelő, de még életképes hajhagymák működését.

A VARGA hajhullás elleni cseppek beindítják a kimerült hajhagymákatHajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni hajcseppek 19 gyógynövény tiszta, magas hatóanyag tartalmú kivonatával szüntetik meg a túlzott mértékű hajhullást és élesztik újra a szunnyadó hajhagymákat. A népi gyógyászatban a hajhullásra és a töredező hajszálak megerősítésére évszázadok óta használt gyógynövények sokasága tartalmazza azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, makroelemeket és aminosavakat, amelyekre a hajhagymáknak az egészséges hajszálak termeléséhez szüksége van. A fejbőr hajszálereinek keringését élénkítő torma- és borsmenta kivonat segíti a hajhagymákat abban, hogy a friss vérből minél több tápanyaghoz jussanak. Az antioxidáns vegyületekben gazdag növényi kivonatok védik a fejbőrt és támogatják természetes megújulási képességét. A hajcseppek a gyógynövények alkoholos kivonatán kívül nem tartalmaznak semmilyen más, felesleges adalékanyagot!

 

Széchenyi 2020