Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Hajerősítő gyerekeknek

Hajerősítő gyerekeknek

Szülőként gyakran nehéz eldönteni, hogy a gyermekkori hajhullás mennyire ad aggodalomra okot. Kisgyermekeknél a kopaszodás a természetes hajváltás jele lehet, nagyobbaknál azonban valóban jelezhet egészségügyi problémákat is. Az okok kivizsgálásán túl a természetes hajerősítő gyerekeknek is jó megoldást jelent.

Hajhullás gyerekeknél

A gyermekkori hajhullás okai ugyanolyan sokfélék lehetnek, mint felnőtt korban. A természetes kisgyermekkori hajváltás miatt alakul ki vagy valamilyen betegség, hiányállapot okán? Szülőként gyakran nehéz ezt eldönteni. Fontos szempont, hogy a hajhullás hány éves korban jelentkezik.

A csecsemők születéskori haja gyakran néhány hónap alatt kihullik és teljesen más minőségű hajszálak kezdenek lassan növekedni a hajhagymákban. Van, aki sötét hajjal születik és két-három éves korára szőke lesz, vannak babák, akiknek egy-két éves koráig csak pihés babahaja van. Sok egészen sötét hajú felnőtt volt tejfölszőke 8-10 éves koráig. A hajszín és a hajszálak minősége nem születéskori adottság, hanem lassan fejlődik az évek során. Fiúgyermekeknél a tinédzserkor elején, amikor a férfi hormonok nagyobb mennyiségben kezdenek termelődni, gyakran egészen meglepő módon alakul ki a gyermekkorinál sokkal sűrűbb, erősebb, sötétebb szemöldök és hajkorona. A megnövekedő tesztoszteron szint ugyanakkor ebben a korban hajhullást is okozhat, de ez általában nem jár a hajmennyiség jelentős csökkenésével, csak hajmosáskor és alvás után a párnán látunk jóval több hajszálat a megszokottnál.

Nagyobb gyermekeknél a hajhullás kezelendő okai lehetnek felszívódási zavarokból kialakuló tápanyaghiányos állapotok, gyulladások, esetleg valamilyen gyógyszer mellékhatás, illetve a fejbőr különböző megbetegedései. Gyerekeknél gyakran még nem ismert allergiás reakciók is okozhatnak hajhullást. Az immunrendszer fejletlensége miatt gyakoriak lehetnek a fejbőr gombás megbetegedései, illetve az élősködők is jobban terjednek az óvodai, iskolai közösségekben.

Aggódás helyett kivizsgálás: laborvizsgálatok és bőrgyógyász

A hajhullás okai a legtöbb esetben néhány egyszerű vizsgálattal kideríthetők. A viszkető, hámló, kipirosodó fejbőr helyi gyulladást vagy egyéb problémát jelez, amit bőrgyógyász tud orvosolni. Allergiás reakciók esetén fontos a legjobb sampon kiválasztása is. Az elsődleges szempont ilyenkor, hogy a készítmény ne tartalmazzon felesleges illatanyagokat, színezéket, tartósítószereket. A tápanyaghiányos állapotok közül a hajhullás leggyakoribb oka gyerekeknél a vashiány, ami egyszerű vérvétellel könnyen felderíthető. A megfelelő mennyiségű fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt, szükség esetén pedig kiegészítő vitamin- és ásványi anyag készítményeket is tartalmazó étrend nagyon fontos a gyerekek számára is, hiszen a hajhagymák is ezáltal képesek hozzájutni a vérből a működésükhöz szükséges tápanyagokhoz. Laborvizsgálatokkal a hajhullást okozó esetleges pajzsmirigy rendellenességek, gyulladásos folyamatok, cukorbetegség is feltárhatók.

Hajcseppek-hajhullás-ellen

VARGA hajhullás elleni hajcsepp – természetes hajerősítő gyerekeknek is!

Mivel a VARGA hajhullás elleni cseppek a csaknem húszféle gyógynövény alkoholos kivonatán kívül semmilyen más anyagot nem tartalmaznak, a készítmény már gyermekkorban is bátran használható a hajhullás csökkentésére és a hajszálak megerősítésére. A gyógynövény kivonatok a hajhagymák intenzív táplálása révén fejtik ki hatásukat. A VARGA hajcseppekben található gyógynövények értékes tápanyagai, az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminok, ásványi anyagok, mikroelemek és aminosavak a fejbőrbe dörzsölve a hajtüszőkön át közvetlenül a hajhagymákhoz jutnak. A gyerekek gyakran idegenkednek a gyógyszerektől, tablettáktól. A VARGA cseppek azonban a spray kiszerelésnek köszönhetően egyszerűen a hajtövekre fújva fejtik ki hatásukat. Mivel a készítmény nem a gyomron át szívódik fel, semmilyen emésztőrendszeri vagy más ismert mellékhatása nincs. Bármilyen egyéb kezelés mellett, vagy önmagában is segíti a kóros hajhullás megállítását és támogatja a hajnövekedést.

 

Széchenyi 2020