Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Hajerősítés 50 felett

Hajerősítés 50 felett

Az ősz hajszálak megjelenése és a haj lassú, de folyamatos ritkulása az öregedés első jelei közé tartozik. Szerencsére ez egy lassú, évtizedeken át tartó folyamat, de a haj szépségének megőrzése egyre több odafigyelést igényel. A hajerősítés 50 felett pontosan azt a célt szolgálja, hogy a hajszálak minél tovább megőrizzék fiatalkori tartásukat.

Mi változik, mikor idősödünk?

Az idő múlását jelző hajritkulást sokan új frizurával, új hajszínnel, erős hajformázókkal igyekeznek elfedni, míg mások keserű belenyugvással vállalják az itt-ott kibukkanó fejbőrt. Egyik sem a legjobb megoldás! A hajszálak elvékonyodása, megritkulása valóban a korral jár, de nem igaz, hogy nincs mit tenni ellene. 50 felett a sejtek regenerációs képessége, tápanyag ellátottsága már nem olyan jó, mint fiatalabb korban. Nincs ez máshogy a hajhagymák esetében sem: egyrészt a gyengülő keringés, másrészt a tápanyagok sokszor elégtelen felszívódása miatt nem jutnak elég táplálékhoz, emiatt csak gyengébb, vékonyabb hajszálak termelésére képesek. Az idő előrehaladtával egyes hajhagymák ki is merülnek és egyre több hajtüszőben nem nő már új hajszál.

A túl gyakori festés és a hajformázó szerek rendszeres használata nagyon kiszárítja, sérülékennyé teszi az egyébként is gyengülő hajszálakat. A megoldást inkább az egészséges hajnövekedéshez szükséges tápanyagok pótlása jelentheti. A hajhagymáknak az erős hajszálak termeléséhez B-vitaminokra, folsavra, H-vitaminra, A-, E- és C-vitaminra, az ásványi anyagok közül pedig cinkre, rézre, szelénre, szilíciumra és vasra is szüksége van. Mivel a hajszálak 90 %-át egy elszarusodott fehérje, a keratin alkotja, a megfelelő fehérjebevitel is elengedhetetlen. A szervezetünkben a fehérjéket aminosavak építik fel, ezek közül is a cisztein és a metionin segíti legjobban a hajszálak keratinvázának megerősítését.

A hajhagymák a vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat a fejbőr hajszálereiben keringő vérből veszik fel. A hiányzó tápanyagok szájon át szedett étrendkiegészítőkkel is pótolhatók, ezeknek azonban több hátránya is jelentkezhet. Egyrészt nem mindegyik vitaminkészítmény tartalmazza a szükséges tápanyagok összességét, másrészt a tabletták, kapszulák az emésztőrendszeren keresztül szívódnak fel és tápanyag tartalmuknak csak egy része jut el végül a vérkeringéssel a hajhagymákhoz.

A közvetlenül a hajtöveknél, a fejbőrön alkalmazott hajhullás elleni szerek ezzel szemben a hajtüszőkön keresztül felszívódva, pontosan a hajhagymáknál fejtik ki hatásukat. Sokan nem is gondolnak arra, hogy nem csak a szájon át szedhető, szintetikus vitaminkészítmények képesek pótolni a hajnövekedéshez szükséges tápanyagokat. A megfelelő szakértelemmel összeállított gyógynövény keverékek természetesebbek, hatékonyak és ráadásul hosszú távon is ajánlott használatuk.

Hajerősítés 50 felett VARGA hajcseppekkel

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppek természetes megoldást kínálnak az öregedéssel járó hajritkulás megállítására, lassítására. Mellékhatások, felesleges kémiai anyagok nélkül. A hosszú évek kutatómunkájával, valódi tapasztalatok nyomán válogatott gyógynövények biztosítják a hajhagymák számára az egészséges hajszálak termeléséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. A 19 gyógynövény tiszta, koncentrált kivonata a különleges gyártási eljárásnak köszönhetően őrzi meg magas tápanyagtartalmát. A VARGA hajhullás elleni cseppek hatóanyagai a fejbőrbe masszírozva a hajtüszők mélyére jutnak, táplálják a hajszálakat, védik és megújítják a fejbőrt. Megszüntetik a túlzott mértékű hajhullást, erősítik a hajszálak keratinvázát és újraindítják a még működőképes hajhagymákat. Az eredmény pedig magáért beszél: 2-8 hét rendszeres használat után láthatóan dúsabb és erősebb lesz a haj. A VARGA cseppek alkalmazása hosszú távon is biztonságos, természetes megoldást jelenthet a korral járó hajritkulás és a hajszálak elvékonyodása ellen.

Széchenyi 2020