Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Az időskori hajhullás is lassítható!

Az időskori hajhullás is lassítható!

Az öregedéssel együtt járó szervezeti változások a hajat sem kímélik. Nemcsak az izmok, az ízületek vagy a bőr veszítik el rugalmasságukat, hanem a hajszálak is. A kihulló haj helyébe egyre kevesebb új szál nő, hiszen a hajhagymák ereje is egyre fogyatkozik. Most már tényleg szükségük van a támogatásra!

A sejtek regenerációs képessége az évek előrehaladtával gyengül és ez a folyamat hatással van a megjelenésünkre is. Az idő múlását tükrözi a megereszkedő, évről évre szárazabbá és ráncosabbá váló bőr, a gyengülő csontok és izmok sokasága és a ritkuló hajszálak is. Aki elég sokáig él, egykori hajkoronájának több, mint a felét is elveszítheti. Az időskori hajhullás diffúz, azaz a fejbőr egészén lassan, de folyamatosan ritkul a haj.

Az időskori hajhullás okai

A hatvanéves kor után kifejezettebbé váló hajhullás oka valójában a szervezet öregedése. Milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor a testben, amelyeknek a hajnövekedésre is hatása van?

  • Romlik a vérkeringés. Az érfalak még a legegészségesebb életmód mellett is idővel megvastagodnak, rugalmasságuk csökken és kevesebb friss vért képesek szállítani. A hajhagymák pedig a fejbőr hajszálereiben keringő vérből jutnak hozzá a hajszálak termeléséhez szükséges tápanyagokhoz. A romló keringés miatt a fejbőr vérellátása is csökken.
  • A gyengülő keringés mellett a vérben megfogyatkoznak a tápanyagok is. Az emésztési folyamatok sem olyan élénkek már, mint fiatalabb korban, az elfogyasztott tápanyagok felszívódása romlik, gyakrabban alakulnak ki vitaminhiányos állapotok.
  • A termékeny életszakasz múltával megváltozik a hormonrendszer működése. A haj növekedéséért a női és a férfi szervezetben egyaránt felelős tesztoszteron hormon szintjének csökkenésével a hajszálak elvékonyodnak, növekedési ütemük lassul, az új hajszálak termelődése pedig nem pótolja teljes egészében a kihulló szálakat. A hormonháztartás egyensúlya a változókor után gyakran felborul, sokaknál pajzsmirigy problémák is jelentkeznek. A pajzsmirigy hormon hiánya pedig szintén hajhulláshoz vezet.
  • Sejtszintű változások. A sejtek regenerációs képessége, a test öngyógyító folyamatai tulajdonképpen az életben maradást teszik számunkra lehetővé. Fontos szerepük van a betegségek gyógyulásában és a szervek normál működésének fenntartásában is. Ez a funkció ugyanakkor talán a bőr és a haj folyamatos megújulásában a leglátványosabb. Ahogy a bőr láthatóan elveszíti feszességét, kiszárad és ráncossá válik, úgy a hajhagymák is egyre sérülékenyebbé válnak. Egyre több hajtüszőben gyengül vagy sok esetben le is áll az újabb és újabb hajszálak növekedése. A haj maga is veszít víztartalmából, fénytelenné, durvább tapintásúvá, borzasabbá válik.

A hajnövekedéshez szükséges tápanyagok pótlásával azonban ez a folyamat lassítható!

Persze senkinek nem lesz olyan szép a haja hetvenévesen, mint húszévesen volt, de semmiképpen sem kell tétlenül nézni az egyre átlátszóbb fejtetőt. A VARGA hajhullás elleni cseppek egyszerűen pótolják az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A torma-, a zsálya és a borsmenta kivonat élénkíti a fejbőr keringését. A hajhullás ellen évszázadok óta használt csalán-, bojtorján-, mezei zsurló, diólevél és nyírfalevél kivonat megerősíti a hajat. A kamilla, a komló és az orbáncfű nyugtatja a fejbőrt. A csipkebogyó kivonat pedig magas antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja a sejtek természetes megújulási képességét.

Egy újabb tabletta? Semmiképpen!

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppek közvetlenül a hajszálak tövébe fújva, finom bedörzsölés után, a fejbőrön át szívódnak fel. A csaknem húszféle válogatott gyógynövény az egyedi gyártási eljárásnak köszönhetően megőrzi magas vitamin- és ásványi anyag tartalmát, ezek az értékes anyagok pedig a hajtüszőkön keresztül közvetlenül a hajhagymákhoz jutnak. A készítmény a gyógynövények alkoholos kivonatán kívül nem tartalmaz semmilyen más összetevőt, ismert mellékhatása nincs. Bármilyen gyógyszeres kezelés, vitaminkúra mellett biztonságosan alkalmazható. Mivel hatóanyagai nem az emésztőrendszeren keresztül hasznosulnak, a benne található tápanyagok nem befolyásolják a szájon át szedett készítmények hatását – csak a hajat teszik szebbé, dúsabbá, erősebbé!

Széchenyi 2020