Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Az elvékonyodó haj megerősítése

Az elvékonyodó haj megerősítése

A fokozott hajhullással együtt járó gyakori panasz az elvékonyodó haj. Nem véletlenül, ugyanis a probléma közös tőről fakad: amennyiben a hajhagymák nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz, nemcsak kevesebb, hanem gyengébb hajszálakat is termelnek.

A hajhagymák meggyengült működésére utaló hajnövekedési zavarok három leggyakoribb tünete:

  • a hajhullás
  • a lelassult hajnövekedés
  • és a hajszálak elvékonyodása

A haj megritkulásának oka sokszor nemcsak az, hogy a kihulló szálakat a hajhagymák nem képesek maradéktalanul pótolni, hanem az újonnan növekvő szálak is gyakran egyre gyengébbekké válnak.

A férfias típusú kopaszodásnál a fejtetőn megjelenő jellegzetes folt kialakulásakor is megfigyelhető, hogy a kopaszodó területen eleinte egyre vékonyabb, majd már csak egészen piheszerű hajszálak nőnek, végül pedig teljesen sima lesz a fejbőr. A jelenség oka a hajhagymák fokozatos kimerülése.

Szerencsére ez a folyamat fordítva is megfigyelhető: a hajhagymákat megfelelően tápláló hajhullás elleni szerek hatékonyságának biztos jele, amikor egyre több „babahaj”, azaz eleinte gyengécske, de a hetek, hónapok múltával egyre jobban megerősödő hajszál jelenik meg a hajtöveknél.

Megoldás az elvékonyodó haj ellen: a hajhagymák táplálása

A hajszálak gyengülése ellen tehát ugyanaz a megoldás, mint a fokozott hajhullás esetén: a hajhagymák működésének megerősítése. Mivel az egészséges hajszálak termeléséhez a hajhagymáknak rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és fehérjére van szüksége, a megfelelő kezelés kiválasztásának a legfontosabb szempontja az kell, hogy legyen, hogy hozzájussanak minden szükséges tápanyaghoz.

Minél több, annál jobb? Sokak szerint igaz ez a mondás a hajra is, de a hajhagymák táplálására feltétlenül! Nem mindegy persze, hogy a hajhullás elleni szerek a vitaminok és ásványi anyagok mellett milyen más kémiai anyagokat tartalmaznak. Legjobb, ha semmit, hiszen a felesleges vegyszerek tovább károsíthatják a fejbőrt! A tápanyagok legjobb forrásai pedig a természetes növényi összetevők.

VARGA hajhullás elleni cseppek – vitaminbomba csak természetesen!

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni cseppek csaknem húszféle gyógynövény erejével segítik a hajhagymák táplálását. Ezek a gyógynövények olyan vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és antioxidáns anyagok sokaságával látják el a hajhagymákat, amelyek egymás hatását erősítik. A hajhullás ellen a népi gyógyászatban évezredek óta használt csalán, a mezei zsurló és a bojtorján rendkívül sok kovasavat tartalmaznak, ami a hajszálak szerkezetének szilárdságáért felelős szilícium egyik legjobb természetes forrása. A zsálya, a torma és a borsmenta alaposan a fejbőrbe dörzsölve élénkíti a hajszálerek keringését, a gyengélkedő hajhagymák pedig így több friss tápanyaghoz jutnak. Az antioxidáns anyagokban gazdag csipkebogyó, a bőrregeneráló hatású kamilla és a körömvirág a káros környezeti hatásoktól is védik a fejbőrt. A VARGA cseppek a magas hatóanyag tartalmú gyógynövény kivonatokon kívül semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak. Csak a természet erejével táplálják a hajhagymákat és erősítik a meggyengült hajszálakat!

Széchenyi 2020