Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Az akne hegek eltüntetése

Az akne hegek eltüntetése

Az akne hegek eltüntetése nem megy egyik napról a másikra, hiszen a hegszövet nehezen gyógyul. A legtermészetesebb megoldás ugyanakkor az egészséges bőr helyreállítására a bőr saját regenerációs képességének megerősítése.

Az akne hegek kialakulása

A pattanások nyomán akkor jelennek meg hegek, amikor a gyulladás nem csak a bőr felszínét, hanem a mélyebb szöveteket is érinti, amelyek olyan mértékben károsodnak, hogy a helyükön a szervezet beveti a komolyabb sérülések esetén szokásos védelmi eszközét: hegszövetet termel. Azoknál, akik hosszabb időn keresztül gyulladt, gennyes pattanások sokaságával küzdenek, elsősorban az arcon gyakran alakulnak ki a pattanások nyomán kis kráterek. A visszamaradó kis gödröcskék miatt a súlyosan aknés bőr még a gyógyulás után is sokszor egyenetlen, elveszíti egészséges simaságát. Az akne hegek jelentkezhetnek enyhébb, de nem kevésbé nehezen múló barna foltok formájában is. A gyulladt vagy sebes, lassan gyógyuló pattanások visszahúzódása után a piros folt tartós, akár hónapokon át is fennálló barna elszíneződéssé alakulhat.

Az akne hegek eltüntetése

Az akne hegek eltüntetése a lehető legtermészetesebb módon a bőr megfelelő ápolásával, táplálásával történhet, de mindenképpen időbe telik. Persze a legfontosabb dolog a megelőzés: a gyulladt pattanások kezelését nem szabad félvállról venni. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy a gennyes aknék ne szaporodjanak el a bőrön, hiszen a heges arcbőr általában a súlyosan pattanásos bőr nyomán alakul ki. Többféle bőrgyógyászati kezelés is létezik a kis kráterek enyhítésére, érdemes azonban a pattanások kezelése mellett a bőr saját öngyógyító folyamatait is megerősíteni.

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat – gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló gyógynövények

A gyulladt pattanásokkal, hegekkel teli arcbőr nem egészséges. Ami súlyos esztétikai problémának látszik, az a bőr szempontjából olyan elváltozás, ami nagyon messze áll a természetes állapottól. Nagyon sok pattanás elleni készítmény sorakozik a drogériák polcain, fontos azonban figyelembe venni azt is, hogy a cél nem csak a pattanások, hanem az akne hegek eltüntetése is. Ehhez pedig a pattanások elmúltával helyre kell állítani a bőr egészséges egyensúlyát és megújulási képességét.

Mire van szükség a pattanások ellen? Hatékony gyulladáscsökkentő szerre. Mire van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy megújuljon? Természetes tápanyagokra, vitaminokra, ásványi anyagokra. A VARGA Herbal anti-akne oldat pedig pontosan ezt nyújtja a pattanásos bőrnek: gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló gyógynövények sokaságát, amelyek tele vannak olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyekre a bőrnek szüksége van!

A húszféle gyógynövény magas tápanyag tartalmú koncentrációja tartalmazza azokat az antioxidánsokat, vitaminokat, mikro- és makroelemeket, amelyek egymás hatását erősítve képesek a bőr regenerációs képességét támogatni. A kakukkfű kivonat és illóolaj antibakteriális hatása különösen a pattanások ellen kiemelkedő, de a zsálya és a korianderolaj is ismert gyulladáscsökkentők.

A bőrgyulladás ellen használt gyógynövények közül a kamilla és a körömvirág széles körben elterjedtek, ugyanakkor a kevésbé ismert somkóró és a diófalevél kivonat is enyhíti a gyulladás tüneteit. A fekete nadálytő, a mezei zsurló, a cickafarkfű, a rozmaring és a tölgyfakéreg kivonat pedig a sérült bőr regenerációját segíti elő. A szintetikus pattanás elleni készítmények gyulladáscsökkentő hatóanyagaival szemben a VARGA Herbal anti-akne oldatban található gyógynövény-komplex ereje pont abban rejlik, hogy az akne ellen használt gyógynövények nem csak antibakteriális anyagokat tartalmaznak, hanem számos olyan vitamint és ásványi anyagot is, amelyek megerősítik a bőr ellenálló képességét és saját öngyógyító folyamatait.

Széchenyi 2020