Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Amiről nem sok szó esik: férfi hajápolás

Amiről nem sok szó esik: férfi hajápolás

A szép haj megőrzéséről szóló cikkek között alig találunk olyat, amelynek témája a férfi hajápolás lenne. Vajon miért? Közkeletű vélemény, hogy a férfiak nem foglalkoznak annyit a megjelenésükkel, a szépségápolás női feladat.

Pedig a jól ápolt külső nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is hozzájárul a sikerességhez! Hajat mosni az is szokott, aki soha életében még egy sort sem olvasott a férfi hajápolásról. Nem árt azonban egy-két alapvető tanácsot megfogadni hozzá, hiszen az egészséges és erős haj igenis fokozza a férfi vonzerőt is.

A női és a férfi haj nem egyforma?

Nem egészen, és ennek is hormonális okai vannak. A tesztoszteron termelés miatt a férfiak haja hajlamosabb a zsírosodásra és a korpásodásra is. Különösen jellemző ez fiatalabb korban, a nemi érést követő időszakban. A zsíros korpa megszüntetéséhez nagyon fontos a fejbőrön termelődő, lemezekben hámló faggyúréteg rendszeres eltávolítása. Sokan azért nem mosnak elég gyakran hajat, mert úgy hallották, hogy ez fokozhatja a faggyútermelődést. Valóban így van – akkor, ha a fejbőr annyira kiszárad, hogy a szervezet intenzívebb faggyútermeléssel igyekszik megvédeni. Zsíros típusú korpásodás esetén azonban a fejbőr messze áll a kiszáradástól. A hajmosást ilyenkor nem érdemes halogatni, hiszen a faggyúréteg eltömíti a fejbőr pórusait, és nemcsak a haj, hanem még az arcbőr is láthatóan egyre zsírosabbá válik.

Varga CsaláncseppekVARGA csaláncseppek – a korpás, zsíros fejbőr ápolására

A gyorsan zsírosodó, korpásodásra hajlamos hajra a népi gyógyászatban már évszázadokkal ezelőtt is elsősorban a csalángyökérből és csalánlevélből készült hajöblítő főzeteket használták – a nők. A férfiak ugyanis néhány száz éve még hajat is elég ritkán mostak. A csalánkivonat azonban tényleg a legjobb, legismertebb természetes ellenszere a zsíros típusú korpásodásnak. Szerencsére már nem kell házilag főzni belőle hajöblítőt! A VARGA csaláncseppek alkalmazása még férfiszemmel is könnyen vállalható. Egy pár fújás a spray-ből a fejbőrre és a csalánkivonat alapos bedörzsölése, ennyi az egész. Két perc alatt megvan és elég, ha hetente 3-4 alkalommal eszünkbe jut! A viszkető, hámló fejbőr állapotát tovább ronthatják a korpásodás elleni készítményekben található felesleges kémiai anyagok. Ennek elkerülése érdekében a VARGA csaláncseppek semmilyen mesterséges összetevőt nem tartalmaznak. A csalánlevél és a csalángyökér alkoholos kivonata teljesen természetes módon enyhíti a korpásodással és a zsírosodással járó kellemetlen tüneteket. Rendszeres használata helyreállítja a fejbőr egyensúlyát és megerősíti a hajszálakat.

Férfi hajápolás kopaszodás ellen

A legjellegzetesebb férfi hajprobléma egészen biztosan az androgén alopécia, azaz a férfias típusú hajhullás, amelynek kialakulása ugyancsak a tesztoszteron hormonhoz kapcsolódik. Az érintetteknél az évek múlásával egyre több hajtüsző válik érzékennyé a szervezetben keletkező dihidrotesztoszteronra. Ezekben a hajtüszőkben a hajhagymák egyre gyengébb hajszálakat termelnek, míg végül teljesen leáll a működésük. A férfi kopaszodás a halántékokon kezdődik és egy idő után a homlokon is egyre feljebb húzódik a hajvonal. Sokaknál már akár a húszas éveikben kialakul a fejtetőn is egy kopasz folt. Ahogy sorra merülnek ki a szőrtüszők, a sima folt egyre terjeszkedik, végül csak hátul a tarkón marad meg a haj. A férfias kopaszodás a felnőtt férfiak 40 százalékánál megjelenik kisebb-nagyobb mértékben, 80 éves korukra pedig legtöbben a fiatalkori hajkoronájuk legnagyobb részét elveszítik.

Mi ebből a tanulság? Nem más, minthogy a még jól működő hajhagymákra vigyázni kell, hogy minél tovább életképesek maradjanak! A hajhagymák akkor képesek megfelelően ellátni feladatukat, ha hozzájutnak minden olyan tápanyaghoz, amire szükségük van. Ezt pedig legjobb, ha a lehető legtermészetesebb formában kapják, hiszen minden felesleges kémiai anyag csak árt a fejbőrnek és a hajnak. A férfias típusú kopaszodás, ha nem is fordítható vissza, de a megfelelő kezeléssel lassítható.

Hajcseppek-hajhullás-ellen

VARGA cseppek hajhullás ellen – újraindítják a még életképes hajhagymákat

A VARGA hajhullás elleni cseppek hatékonyan lassítják a hormonális eredetű férfi hajhullást. Ha csak egyetlen dolog van a hajmosáson kívül, ami még belefér a mindennapi férfi hajápolásba, akkor érdemes a VARGA cseppeket választani! Miért?

Elsősorban azért, mert a VARGA hajcseppek használata közel sem olyan macerás, mint a női hajápolás! Alkalmanként csak egy-két percet vesz igénybe mindösszesen. Néhány fújás a hajtövekre és egy kis masszírozás, ami nemcsak a készítmény egyenletes eloszlását segíti, hanem élénkíti a fejbőr keringését is, így a hajhagymák a vérből több tápanyaghoz jutnak. Valójában pedig azért, mert a kopaszodás a férfiak túlnyomó többségét fenyegeti, legjobb ellenszere pedig a hajhagymák működésének támogatása. A VARGA cseppek tiszta növényi formában tartalmazzák mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, mikroelemeket és aminosavakat, amelyek az egészséges hajszálak termeléséhez szükségesek. A 19-féle gyógynövény egymás hatását erősítve segíti a tápanyagok felszívódását, amelyek ráadásul közvetlenül a hajtüszők mélyén, pont ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, a hajhagymáknál hasznosulnak!

 

Széchenyi 2020