Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A változókori hajhullás ellen is csak természetesen!

A változókori hajhullás ellen is csak természetesen!

A változókori hajhullás, a bőrhibák, ráncok megjelenése a nők nagy részének komoly lelki megpróbáltatást jelent, hiszen el kell fogadniuk testük öregedését. Ráadásul a fiatalság megőrzése manapság elvárás a magukra valamit is adó nőkkel szemben. Szerencsére a természetes megoldások sokszor szebb eredményt hoznak, mint egy-egy túlzó műtéti vagy kozmetikai beavatkozás.

A változókori hajhullás okai

A változókorban a női termékenység fenntartásáért felelő ösztrogén hormon szintje folyamatosan csökken a szervezetben. Egyik legkellemetlenebb jele ennek a hőhullámok megjelenése, de a bőr kiszáradása, a ráncok megjelenése, a csontsűrűség gyengülése és a változókori hajhullás is az alacsony ösztrogénszint következménye. Az ösztrogén segíti a bőr és a hajszálak víztartalmának megtartását, csökkenésével pedig a hajszálak nemcsak megritkulnak, hanem szárazabbá, sérülékenyebbé is válnak. A termékenység elvesztése nehéz időszak a nők életében, amit az öregedés egyre jobban látható jelei csak tovább súlyosbítanak. A modern társadalmakban nem illik idősnek látszani, ötven év felett pedig a fiatalság látszatának fenntartása a nőknek egyre több energiájába kerül.

A kevesebb sokszor több – még a változókorban is!

A túlzottan erőltetett fiatalos megjelenés sokszor a visszájára fordul, sőt a kor előrehaladtával tulajdonképpen egyre jobban kell vigyázni a drasztikus kozmetikai beavatkozásokkal is. Nem kivétel ez alól a hajápolás sem. Az őszüléssel a haj nemcsak a színét veszti el, de korábbi fényét, lágy esését is. Az ősz haj egy kicsit durvább tapintású, a hajszálak nem simulnak olyan szépen egymáshoz, mint fiatalabb korban. A legnépszerűbb eszköz pedig a fiatalos megjelenés megőrzésére a hajfestés. A gyakori festés azonban még jobban kiszárítja a víztartalmukat vesztett ősz hajszálakat. Vannak, akik a fogyatkozó hajmennyiséget még tartós hullámokkal is igyekeznek ellensúlyozni. A festett és dauerolt haj sokszor azért kelt állandóan kócos, gondozatlan hatást, mert a hajszálak nem bírnak el ennyi vegyszeres kezelést egy időben. Vagy az egyiket, vagy a másikat érdemes inkább választani.

VARGA hajerősítő és hajhullás elleni cseppek – festett, igénybevett, fogyatkozó hajra

Hajcseppek-hajhullás-ellen

A VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek a lehető legtermészetesebb módon táplálják a hajszálakat. A húszféle gyógynövény keveréke tartalmazza az egészséges hajnövekedéshez szükséges aminosavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat. A borsmenta-, a torma- és a zsályakivonat élénkíti a fejbőr keringését, ezáltal a hajhagymák a hajszálerekből több friss tápanyagot vehetnek fel. A népi gyógyászatban évszázadok óta használt hajerősítő gyógynövények; a csalán, a bojtorján és a mezei zsurló magas kovasav tartalmának köszönhetően erősíti a hajszálak szerkezetét. A diófalevél és a nyírfalevél kivonat a fokozott hajhullás ellen lép fel hatékonyan. A kamilla, a komló, a körömvirág és a lándzsás útifű gyulladáscsökkentő hatása révén nyugtatja a fejbőrt, a csipkebogyó kivonat pedig magas antioxidáns tartalmával védi a káros külső hatásoktól.

A VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppek mellékhatások és felesleges adalékanyagok nélkül segítik az egészséges hajkorona megőrzését, erősítik a festés vagy egyéb vegyszeres beavatkozások miatt töredező hajszálakat. Napi pár perces, rendszeres használat mellett jótékony hatásuk már néhány hét után megmutatkozik!

 

Széchenyi 2020