Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezelése meghatározza a mindennapi arcápolást. Az alapvetően fontos arctisztítás sosem maradhat el, kerülendő viszont a zsíros, pórusokat eltömítő krémek és kozmetikumok használata. A természetes gyulladáscsökkentő anyagok segítik a pattanások visszahúzódását.

A pattanások kialakulásának oka: a fokozott faggyútermelés

A pattanások a bőr eltömődött pórusaiban alakulnak ki. A pórusokban a szőrtüszőkhöz kapcsolódó faggyúmirigyek találhatók, ezek termelik a bőr és a szőrszálak védelméhez szükséges faggyút. A hajszálakat és a szőrszálakat is egy vékony faggyúréteg vonja be. A szőr eredeti funkciója a test védelme volt az időjárás viszontagságai ellen, a faggyúréteg feladata pedig a haj- és szőrszálak ellenálló képességének biztosítása. Akinek a haja és a bőre zsírosodásra hajlamos, nagyobb mennyiségű faggyút termel. Ez a jelenség először tinédzser korban jelentkezik, az oka pedig a hormonháztartás hirtelen változása. Tizenéves korban az androgén hormonok mennyisége megnövekszik a szervezetben, ez indítja be többek között a szőrnövekedést. Ehhez pedig fokozott faggyútermelés is társul. A faggyú a pórusokon át kerül a bőr felszínére, a zsírosodásra hajlamos bőrön azonban a felesleges faggyú az elhalt hámsejtekkel keveredve gyakran eltömíti a pórusokat és kialakul a pattanás. A pattanást okozó baktériumok számára a faggyú kiváló táptalajt jelent, ezért a pattanásos bőr kezelése során a gyulladás enyhítése mellett elengedhetetlen a gondos arctisztítás és a felesleges faggyú eltávolítása is.

A pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezelése a gyulladást okozó baktériumok szaporodását akadályozó antibakteriális szerekkel a leghatékonyabb, a fokozott faggyútermelés miatt azonban nagyon fontos a kíméletes, de rendszeres arctisztítás is. A szárító hatású arclemosók ugyanakkor a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem javasoltak, mert károsítják a bőr természetes védekező funkcióját. A pattanás elleni szerek szintetikus összetevői az egyébként is megviselt bőrön enyhe allergiás reakciókat is okozhatnak. A gyulladásgátló hatóanyagok elősegítik a pattanás visszahúzódását, de az egészséges, sima bőr helyreállításához a zsírosodás csökkentésére, ugyanakkor a saját regenerációs folyamatait megerősítő tápanyagokra is szüksége van a bőrnek. A zsíros arckrémek és kozmetikumok az aknéra hajlamos bőr ápolására nem ajánlottak, mert eltömítik a pórusokat és nem hagyják megfelelően szellőzni a bőrt. A bőr kiszáradása, amelyet például a szappanos arcmosás, és az erős kémiai szerek alkalmazása is előidézhet, gyengíti a bőr védelmi és természetes megújulási képességét. Mi lehet a megoldás? A megfelelő szakértelemmel összeválogatott gyógynövények, mert ezek olyan gyulladáscsökkentő anyagok, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok forrásai, amelyek nem csak az aknék ellen lépnek fel hatékonyan, hanem a lehető legtermészetesebb módon táplálják is a bőrt.

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat: természetesen a legegyszerűbb

Miért érdemes a pattanások kezelése során a VARGA Herbal anti-akne oldatot választani? Mert a benne található húszféle gyógynövény annyiféle tápanyagot és antibakteriális anyagot tartalmaz, amelyet a legtöbb szintetikus készítmény meg sem tud közelíteni. A gondosan válogatott növényi kivonatok tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek egymás hatását erősítik. Ugyanez a helyzet a gyulladáscsökkentő összetevőkkel is. A legújabb kutatások szerint a kakukkfű kivonatban és illóolajban olyan antimikrobiális anyagok találhatók, amelyek különösen hatékonyan lépnek fel a gyulladt pattanások ellen. A VARGA Herbal anti-akne oldal azonban ezen kívül még természetes gyulladáscsökkentő anyagok egész tárházát tartalmazza: a diófalevél, a somkóró, a zsálya, a kamilla, a körömvirág, a korianderolaj antibakteriális tulajdonságai is jól ismertek. A megviselt bőr természetes regenerációját pedig a cickafarkfű, a fekete nadálytő, a mezei zsurló, a tölgyfakéreg kivonat és a rozmaring támogatja. A gyógynövények alkoholos kivonata nem tömíti el a pórusokat, csökkenti a gyulladást, és nem csak a pattanások visszahúzódását segíti elő, hanem egyszerre táplálja és nyugtatja is a bőrt!

Széchenyi 2020