Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A pattanások eltüntetése

A pattanások eltüntetése

A pattanások eltüntetése gyorsan, nyom nélkül – ez az, amire mindenki vágyik, akinek problémás bőre van. A megfelelő pattanás elleni készítmény kiválasztásakor azonban érdemes tisztában lenni azzal, mire is van igazán szüksége a bőrnek.

A pattanások eltüntetése gyorsan

A pattanások gyors eltüntetése – rendszerint ez az első gondolata annak, aki reggel a tükörbe nézve újabb és újabb piros, gyulladt csomókat fedez fel az arcán. Ilyenkor általában két megoldás ugrik be ösztönösen. A legrosszabb választás az a nehezen elhessegethető gondolat, hogy a pattanásban meggyűlő, baktériumokkal teli váladék eltávolítása után az akne gyorsan megszűnik, nyom nélkül elpárolog. Ezt pedig legjobban a pattanás alapos megnyomkodása segíti elő. Sajnos ez általában egyáltalán nem célravezető megoldás. A gyulladt pattanások sokszor még feltűnőbbek, esetenként sebesek is lesznek ettől a művelettől. Nőknél a másik kézenfekvő lehetőség a pattanásos arcbőr elfedésére a smink, ami ugyan valóban látványosan jobb külsőt kölcsönözhet – de csak rövid távon. A pattanások eltüntetése alapozóval gyakorlatilag légmentesen elzárja a pórusokat, esélyt sem adva arra, hogy azok természetes módon ürüljenek, szellőzzenek. A nap mint nap, reggeltől estig viselt smink még az egészséges bőrnek sem tesz jót, a problémás bőrön viszont akár hosszú távon is képes fenntartani a gyulladt állapotot, hiszen az aknék pontosan a faggyúval, smink- és hámsejt maradványokkal eltömített pórusokban alakulnak ki. Az alapozóval lezárt bőrön a szőrtüszők melletti faggyúmirigyekben termelődő faggyú nem képes a felszínre jutni a pórusokon át, elősegítve ezzel pont azt, amit soha többet nem szeretnénk látni: a pattanásos arcbőr kialakulását.

A pattanások eltüntetése gyorsan persze közel sem olyan egyszerű, mint ahogy a reklámok ígérik, hiszen elsősorban az androgén hormonok túlsúlya miatt fellépő fokozott faggyútermelés miatt alakulnak ki. Az aknék legtöbbször tinédzser korban, a hormonális változások miatt jelentkeznek, de nőknél a menstruáció alatt is gyakran jelennek meg pattanások. A pattanások eltüntetéséhez tulajdonképpen két problémát kell egyszerre megoldani:

  • a helyi gyulladás hatékony kezelését,
  • és a bőr egészséges egyensúlyának helyreállítását.

A gyulladt pattanások kezeléséhez olyan antibakteriális összetevőket tartalmazó készítményre van szükség, amelyik a pattanásra kenve gátolja az aknét okozó baktériumok szaporodását. A gyulladás tüneteinek enyhítése segíti a pattanás visszahúzódását. A szép és egészséges megjelenés megőrzése érdekében azonban az is fontos, hogy a megfelelő tápanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is hozzájusson a bőr.

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat – enyhíti a gyulladást és táplálja a bőrt

A VARGA Herbal anti-akne oldat olyan gyulladáscsökkentő növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek természetes módon segítik a pattanások visszahúzódását. A kakukkfű kivonatban és illóolajban található antimikrobiális anyagok a legújabb kutatások szerint az aknés bőr kezelése során kifejezetten hatékonynak bizonyultak. A kamilla és a körömvirág nyugtató, bőrgyulladást enyhítő tulajdonságai közismertek. A somkóró és a diófalevél is olyan antibakteriális anyagokat tartalmaz, amelyek a pattanást okozó baktériumok szaporodását akadályozzák. A zsályakivonat és korianderolaj a kakukkfű illóolajhoz hasonlóan a gyulladás csökkentésében játszik szerepet, a fekete nadálytő, a rozmaring kivonat, a mezei zsurló, a cickafarkfű és a tölgyfakéreg pedig segíti a bőr mielőbbi regenerálódását. A VARGA anti-akne oldat már a természetes gyulladáscsökkentő anyagok sokaságának köszönhetően is kiemelkedik a pattanásos bőr helyi kezelésére ajánlott készítmények közül. Ezeken kívül azonban a húszféle válogatott gyógynövényben számos olyan antioxidáns, vitamin és ásványi anyag is megtalálható, amelyek a bőr egyensúlyának helyreállítását és megőrzését segítik elő.

 

Széchenyi 2020