Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A hajhullás lelki okai

A hajhullás lelki okai

Nehéz élethelyzetekben, nagyobb lelki válsággal járó időszakokban sokan tapasztalják, hogy jobban hullik a hajuk a szokásosnál. A hajhullás lelki okai mögött is tulajdonképpen a szervezet vitaminraktárainak kimerülése húzódik meg, hiszen a tartós stressz teljesen lemeríti a szervezet energiatartalékait.

A fokozott hajhullás bizonyos megközelítések szerint szimbolikusan azt jelenti, hogy az ember nem érzi jól magát a bőrében, legszívesebben levedlené, lecserélné valami másra. Ez általában annak a jele, hogy változtatásokra van szükség az életünkben ahhoz, hogy újra kiegyensúlyozottabbá váljunk. Ez azért korántsem olyan egyszerű dolog, hiszen meg kell küzdeni a körülményekkel, felmérni a problémák okát és utakat keresni a változtatásra. A gondokkal teli időszakok gyakran felemésztik a szervezet energiatartalékait, ami rányomja bélyegét a megjelenésünkre is. A túlhajszoltság és a lelki feszültségek tipikus jele a karikás szem, a fakó bőr, általában a bőrproblémák fokozódása, illetve a haj és a körmök meggyengülése.

A hajhullás lelki okai

A fokozott fizikai és szellemi erőfeszítés – és utóbbihoz a folyamatos szorongás is hozzátartozik – a szervezetet állandó készenléti állapotba állítja át. Magasabb lesz a pulzus, nő a vérnyomás, élénkebbé válik az anyagcsere. A rövid távú stresszreakciók jellemzője, hogy a szervezet azzal, hogy különböző hormonális folyamatok útján hirtelen nagy mennyiségű energia felhasználását teszi lehetővé, felkészül a várható harcra vagy menekülésre. Ez történik akkor, amikor valamilyen váratlan fenyegetéssel, támadással szembesülünk. A hosszú távú stressz ezzel ellentétben olyan élethelyzetekben jelentkezik, amikor a tőlünk sokszor függetlenül bekövetkező kellemetlen események sorozatát nem látjuk előre és nem vagyunk képesek uralni, megváltoztatni, befolyásolni ezeket. Kiváltó oka lehet valamilyen hirtelen bekövetkező tragédia ugyanúgy, mint az elhúzódó párkapcsolati, családi, munkahelyi problémák is. A tartós stressz hatására szorongás, depresszió, koncentrációs zavarok, eleinte fogyás majd akár súlygyarapodás is jelentkezhet, a nőknél pedig gyakori a menstruációs problémák és a hajhullás megjelenése.

VARGA cseppek hajhullás ellenHajcseppek-hajhullás-ellen

Bár a hajhullás lelki okait megszüntetni néhány hét alatt legtöbbször nem lehet, az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlása mégis segíti egy kicsit a szervezetet abban, hogy átvészelje a nehéz időszakot. A VARGA hajhullás elleni cseppekben található csaknem húszféle gyógynövény tápanyagai támogatják a hajhagymák folyamatos működését, csökkentik a hajhullást és erősítik a meggyengült, töredező hajszálakat. A nyírfalevél, a csalán, a bojtorján és a mezei zsurló a népi gyógyászatban évszázadok, sőt évezredek óta ismert és használt hajhullás elleni és hajerősítő gyógynövény. A kamilla és a körömvirág nyugtatja az érzékeny fejbőrt, a torma- és a borsmenta kivonat pedig élénkíti keringését. A fejbőr hajszálereiből a hajhagymák a hajgyökéren keresztül így több friss tápanyaghoz juthatnak hozzá. Mivel a VARGA hajhullás elleni cseppekben található vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és mikroelemek a fejbőrön át közvetlenül a hajhagymáknál fejtik ki hatásukat, az emésztőrendszeren át felszívódó vitaminkészítmények mellett is ajánlott a cseppek használata.

Széchenyi 2020