Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A hajhullás gyerekeknél cukorbetegség, vashiány vagy pajzsmirigy problémák tünete is lehet

A hajhullás gyerekeknél cukorbetegség, vashiány vagy pajzsmirigy problémák tünete is lehet

A hajhullás gyerekeknél általában valamilyen betegség vagy a fejbőrt érintő fertőzés miatt alakul ki, de az okok feltárásával és megfelelő kezelésével visszafordítható. Fontos azonban, hogy ez a tünet komolyabb elváltozás jele is lehet, ezért mindenképpen utána kell járni annak, hogy mi okozhatja.

A hajhullás gyerekeknél leggyakrabban az alábbi betegségek tünete lehet:

  • Pajzsmirigy működési zavarok
  • Cukorbetegség
  • Autoimmun elváltozások
  • A fejbőr gombás fertőzése vagy tetvesség
  • Gyulladásos góc a szervezetben
  • Alultápláltság vagy felszívódási zavarok miatt kialakuló tápanyaghiányos állapotok

Hajhullást okozhatnak bizonyos hosszan tartó gyógyszeres kezelések és a nagyfokú stressz is, bár ez utóbbi szerencsére a gyerekeknél sokkal kevésbé jellemző.

Amennyiben a kóros mértékű hajhullás gyerekeknél jelentkezik, általában egyszerű laborvizsgálatot érdemes végeztetni. A vér- és vizeletmintákból a vashiányos vérszegénység, a cukorbetegség, a pajzsmirigy problémák és a gyulladásos elváltozások is kiszűrhetők. Fontos ezen kívül a fejbőr vizsgálata is, a hajhullás típusából és a fejbőr állapotából is többféle okra tudnak következtetni a szakemberek. Nem gyakori, de jellemzően fiatal korban jelentkező kórkép a foltos hajhullás, az alopecia areata, amelynek autoimmun elváltozások állhatnak a hátterében. Ilyenkor az immunrendszer gátolja a hajtüszők működését és sokszor társul ekcémával is a bőrön. Kezeléséhez bőrgyógyászati vizsgálatra van szükség.

Tizenéves fiúknál a nemi érés időszakában gyakran jelentkezik jelentős hajvesztéssel nem járó hajhullás. Ennek oka a férfi nemi jelleget meghatározó tesztoszteron hormon szintjének hirtelen növekedése a szervezetben, jellegzetessége pedig az alvás után a párnán, illetve hajmosáskor a kádban megjelenő hajszálak sokasága anélkül, hogy észrevehetően megritkulna a haj. Ez egy természetes folyamat, amely a hormonszintek stabilizálódása után magától rendeződik.

A hajhullás okainak kivizsgálása és kezelése mellett a hajhagymák táplálása segíti az egészséges hajnövekedés helyreállítását.

VARGA hajhullás elleni cseppek: természetes gyógynövénykivonat gyerekeknek is

Varga Herbal Hajcseppek hajhullás ellenA hajhagymák működéséhez sokféle tápanyagra, elsősorban D-vitaminra, E-vitaminra, folsavra, biotinra, C- és A-vitaminra, valamint vasra, rézre, cinkre és szilíciumra van szükség. Természetesen a megfelelő fehérjebevitel mellett, hiszen maguk a hajszálak is egy elszarusodott fehérjéből, a keratinból épülnek fel.

A VARGA hajhullás elleni cseppekben található 19-féle gyógynövény az erős hajszálak termeléséhez szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal táplálja a hajhagymákat, nyugtatja és regenerálja a fejbőrt. A készítmény a hajtöveknél a fejbőrbe dörzsölve jut el közvetlenül a hajtüszőkhöz. A gyógynövények alkoholos kivonatán kívül nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, színezéket, illatanyagot vagy állagjavítót, használata a spray kiszerelésnek köszönhetően könnyű és gyermekek számára is teljesen biztonságos. Az egészséges hajnövekedés helyreállításához a gyógyszeres kezelés kiegészítéseként is ajánlott alkalmazása, ami rendszeres napi használat mellett 2-8 héten belül látványos eredményt hozhat.

Széchenyi 2020