Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
A gyulladt pattanás kezelése

A gyulladt pattanás kezelése

A gyulladt pattanás kezelése kihívás, különösen, amikor az arcon, a legjobban szem előtt lévő helyen jelenik meg. Azonnal, nyom nélkül és örökre kellene eltünteti, ehelyett sokszor nemhogy javulna az állapota, hanem még romlik is. A gyors és biztos megoldás ilyenkor számít csak igazán!

Hogyan alakul ki a gyulladt pattanás?

A gyulladt pattanásokban meggyűlő fehér váladékban elszaporodnak a bőrön egyébként is megtalálható Propionibacterium acnes elnevezésű baktériumok. Ezek a baktériumok a pórusokban elhelyezkedő szőrtüszőkben termelődő faggyúból táplálkoznak, ezért a fokozott faggyútermelés miatt kialakuló zsíros bőrön vannak jelen nagyobb mennyiségben. A faggyú az elhalt hámsejtekkel keveredve eltömíti a pórusokat, kiváló táptalajt jelentve ezzel a pattanást okozó baktériumoknak. Az érintett pórusok felett piros, fényes, érzékeny, vagyis a gyulladás jeleit magán viselő csomó jelenik meg. Ilyenkor nehéz ellenállni a nyomkodásnak – ami pedig általában csak ront a helyzeten, a gyulladás tovább fokozódik vagy seb alakul ki a helyén. Azoknak, akik rendszeresen küzdenek ezzel a problémával, fontos tudni, hogy a gyulladt pattanások kezelése milyen szerekkel a leghatékonyabb.

A gyulladt pattanás kezelése

A gyulladt pattanás kezelése során a legfontosabb feladat a pattanásban meggyűlő baktériumok szaporodásának megakadályozása. A legjobb pattanás elleni készítmények ezért olyan gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaznak, amelyek elpusztítják ezeket a baktériumokat. Ezzel azonban még nem egészen oldódik meg a helyzet, hiszen a gyulladt pattanások sokszor nem járnak egyedül. Ugyanazokon a helyeken, jellemzően az arcon és a háton egymás után jelennek meg, ezért nem csak a gyulladás kezelése egy igazán jó pattanás elleni krém feladata, hanem az egészséges bőr helyreállítása is. Ha erre is képes, akkor igazán jó megoldást jelenthet egy sokak életét éveken át megkeserítő, akár komoly pszichés gondokat is okozó problémára!

Mivel a pattanások a fokozott faggyútermelés miatt eltömődő pórusokban alakulnak ki, fontos, hogy a gyulladt pattanás kezelése olyan készítménnyel történjen, amelyik a bőr faggyútermelését, zsírosodását is képes enyhíteni és helyreállítja annak természetes egyensúlyát. Ehhez pedig nem csak antibakteriális és szárító hatású összetevők, hanem olyan vitaminok és ásványi anyagok is kellenek, amelyekre a bőrnek szüksége van.

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat a gyulladt pattanás kezelésére

A VARGA Herbal termékcsalád anti-akne, vagyis pattanások elleni készítménye húszféle gyógynövény alkoholos kivonatát tartalmazza, amelyek egytől egyig a pattanások mielőbbi elmulasztását és a bőr regenerálódását segítik elő. Legfontosabb összetevője a kakukkfű illóolaj és gyógynövény kivonat, amely antimikrobiális hatóanyagainak köszönhetően a pattanások ellen olyan hatékony fellépésre képes, mint a szintetikus gyulladáscsökkentő szerek. A korianderolaj antibakteriális hatása szintén a gyulladt pattanások kezelését segíti, de a zsálya, a diófalevél, a somkóró és még sok más gyógynövény gyulladáscsökkentő tulajdonságai is közismertek. A bőrgyulladások esetén széles körben használt körömvirág, a kamilla, a fekete nadálytő, a cickafarkfű, a mezei zsurló, a rozmaring és a tölgyfakéreg kivonat pedig a bőr regenerációs képességét támogatja.

A VARGA Herbal anti-akne oldal erejét azonban nem csak az egyes összetevők gyulladt bőrre gyakorolt jótékony hatásai adják. A gyógynövények ugyanis a szervezetünkbe kerülő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz hasonlóan összedolgoznak és egymást támogatva képesek jól működni igazán. A VARGA anti-akne oldat gyógynövénykivonataiban található vitaminok, mikro- és makroelemek, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató anyagok egymás hatását erősítik!

Széchenyi 2020