Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00): +36 70 39 21 989
A sport és a haj kapcsolata

A sport és a haj kapcsolata

Talán már Te is tapasztaltad, hogy a haj a test egyik leghatékonyabb riasztó berendezése. Ha valamilyen gyulladás rejtőzne a szervezetedben, esetleg valamilyen hiánybetegség lépne fel, azonnal elkezd hullani a hajad. Nem véletlen, hogy az emberek az egészséges hajról mindjárt a vitalitásra, a termékenységre és az egészségre asszociálnak. Belegondoltál-e valaha, hogy a sport nem csak az izomzatodra, de még a hajkoronádra is nagy hatással lehet?

Kardiózással a dús hajért!

A sport serkenti a vérkeringést. Egy kis biciklizés például kifejezetten jót tesz a hajadnak, hiszen a nagyobb véráramlás hatására több, dúsabb vér jut a hajas fejbőr ereibe. Ennek köszönhetően hatékonyabban képesek az erek a hajhagymáid feltöltésére, vitalizálására. Ráadásul a sport csökkenti a hétköznapi stresszt – amiről köztudott, hogy a hajhullás egyik legfőbb kiváltó oka lehet.

Több jóga és meditáció = sűrűbb haj!

A jóga, amellett, hogy szintén felpezsdíti a véred és csökkenti a stresszt, még el is lazít. Amikor a meditációs gyakorlatok közben magadra figyelsz és tudatosan elernyeszted az izmaid, a sok stressztől megfeszült hajas fejbőr is ellazul, ami segít a haj növekedésében is, ráadásul nagyon jó érzés!

Hogyan ronthat a sport hajad állapotán?

Habár a sport az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a tested egészségének érdekében, ezt sem szabad túlzásba vinned. A túl sok sport túledzettséghez vezethet – ami többek közt hormonális zavarokkal is járhat. Emellett pedig nagyon jó, ha elmész futni – ám ha hűvösre fordul az idő, mindenképp húzz fel egy vékony sapkát. Ha megfázik a fejbőröd az izzadt hajad miatt, azzal több kárt okozol, mint hasznot. Ugyanakkor, ha tartod az arany középutat, akkor a sport nem csak az alakodon javíthat, de a hajad állapotán is!

Szeretnél még többet tenni hajad egészsége érdekében? Nézz körül webshopunkban! Ha pedig úgy érzed, a sok sport mellett elkél a segítség, próbáld ki a Varga Regenerálót, amely alkalmazható sport sérülésekre is!