Barion Pixel
Ügyfélszolgálat (munkanapokon 9.00 - 15.00) +36 70 39 21 989
Melyik a legjobb pattanás elleni krém?

Melyik a legjobb pattanás elleni krém?

A pattanási elleni krém kiválasztásakor érdemes figyelni arra, hogy a zsíros állagú termékek könnyen eltömítik a pórusokat – a pattanás pedig kifejezetten a faggyúval teli pórusok felett alakul ki. Az érzékeny, pattanásos, zsírosodásra hajlamos arcbőr kezelésére a könnyen felszívódó, természetes gyógynövénykivonatokat tartalmazó gélek, oldatok is alkalmasak.

Hogyan hat a pattanás elleni krém?

A pattanásokat a legtöbb esetben az androgén hormonok túlsúlya okozza a szervezetben, amely fokozott faggyútermeléssel jár. A bőr pórusai mélyén megbújó szőrtüszőkhöz kapcsolódó faggyúmirigyek váladéka ilyenkor meggyűlik a pórusokban, amelyek könnyen eltömődnek, és kialakulnak felettük a gyulladt, piros csomók. A zsírosodásra hajlamos bőrön ezért sokkal gyakrabban jelennek meg pattanások. A legtöbb pattanás elleni krém az akne kialakulását okozó baktériumokat elpusztító gyulladáscsökkentő vegyületeket, illetve hámlasztó hatású és a faggyútermelést gátló anyagokat tartalmaz. A szintetikus összetevők azonban gyakran annyira irritálják az egyébként is megviselt bőrt, hogy az nem képes a megfelelő regenerációra. Ilyenkor a nehezen gyógyuló hegek mellett viszkető, piros, gyulladt foltok is megjelenhetnek az arcon. A pattanás elleni krémek leggyakoribb hatóanyagai közé tartozik benzoyl-peroxid és a szalicilsav vagy BHA. A benzoyl-peroxid baktériumölő hatásának köszönheti népszerűségét, a szalicilsav pedig egy gyulladáscsökkentő és hámlasztó hatású vegyület.

Az allergiás reakciók elkerülése érdekében fontos, hogy a pattanás elleni krém olyan természetes, a bőrt tápláló anyagokat tartalmazzon, amelyek a helyi gyulladáscsökkentő hatás mellett hosszú távon is segítik a bőr egyensúlyának helyreállítását. Az A-vitamin, a C-vitamin és az E-vitamin antioxidáns hatása erősíti a bőr védekező képességét a káros környezeti hatásokkal szemben. A B-vitaminok közül a pattanások ellen a B3 vitamin, azaz a niacinamid szinte mindenre jó: szabályozza a faggyútermelést, enyhíti a gyulladást és segíti a bőr megújulását. Az ásványi anyagok közül a cink közismerten jótékony hatású a fokozott zsírosodás és a pattanások ellen.

Az ideális pattanás elleni krém tehát csökkenti a gyulladást, szabályozza a faggyútermelést, eltávolítja az elhalt hámsejteket, vitaminokkal és ásványi anyagokkal táplálja a bőrt, de nem tömíti el a pórusokat – és lehetőség szerint csupa természetes összetevőből áll annak érdekében, hogy a szintetikus anyagok ne irritálják még jobban a bőrt. Létezik ilyen krém egyáltalán?

Anti-Akne oldat

Anti-Akne oldat

VARGA Herbal anti-akne oldat – gyógynövénykivonatok sokasága a pattanások ellen

A VARGA Herbal anti-akne oldat nem krém – így egészen biztosan nem tömíti el a pórusokat! Ez persze nem elég a pattanások ellen, de a kakukkfű, a zsálya, a koriander, a cickafarkfű, a somkóró, a tölgyfakéreg, a diófalevél, a fekete nadálytő, a mezei zsurló, a kamilla, a körömvirág és a VARGA anti-akne oldatban található számos más gyógynövény olyan gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló anyagokat tartalmaz, amelyek egymás hatását erősítve a szintetikus pattanás elleni krémekkel teljesen természetesen veszik fel a versenyt. A kakukkfű kivonat és illóolaj antimikrobiális tulajdonságai a pattanások ellen különösen hatékony megoldást jelenthetnek a legújabb kutatások szerint.

A pattanásos bőr kezelése során ugyanakkor nem csak a gyulladt, piros csomók eltüntetése, hanem a bőr egészségének megőrzése is kulcsfontosságú, hiszen minden érintett hosszú távú megoldást szeretne erre a problémára. Ebben pedig a VARGA Herbal anti-akne oldat szinte verhetetlen: a gyulladáscsökkentő anyagokon túl a húszféle gyógynövény olyan antioxidáns, tápláló vitaminok és ásványi anyagok sokaságát tartalmazza, amelyek a bőr természetes egyensúlyának helyreállítását is elősegítik.

Széchenyi 2020